Persoanele care au achiziţionat Mini Cheesburgers din reţeaua Carrefour sunt anunţate să nu consume aceste produsele ci să le distrugă sau să le aducă în magazinele de unde le-au cumpărat, întrucât s-a detectat prezenţa peste limite a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Avertisment de ultim moment privind un produs periculos

În acest sens a fost transmisă o alertă europeană.

„Vă informăm că societatea Bretzel Burgard, a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului Mini Cheesburgers 155G Carrefour, ca urmare a unei alerte europene privind prezenţa peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. Carrefour România S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Mini Cheesburgers 155G Carrefour, Cod EAN: 3560070953837, Loturi/DLC: 101600128 – 08/06/2021″, se arată în anunţul Carrefour, publicat pe site-ul ANSVSA.

Risc major pentru sănătate pe termen lung

Potrivit sursei citate, oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

Retailerul recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, se menţionează în informarea transmisă de Carrefour către consumatori, publicată pe data de 10 noiembrie pe site-ul ANSVSA. Aceasta este activă până la data de 23 noiembrie 2020.

Cel mai periculos tip de grăsime

Depozitul adipos care poate devasta organele interne, iată de ce este esențial să luăm măsuri cât mai rapid. Ideal este să nu așteptăm să se depună multe kilograme de grăsime în jurul abdomenului, fiindcă ar putea deveni fatale.

Știm deja că obezitatea este o boală extrem de periculoasă, care angrenează și alte boli, care ne șubrezește zilnic sistemul osos, buna funcționare a organelor, dar și starea psihică. Depozitul adipos care se formează în jurul burții este însă cel mai periculos. Se numește grăsime viscerală.

O circumferință a taliei mai mare de 88 cm la femei și 102 cm la bărbați constituie un semn de risc crescut de boli asociate grăsimii viscerale.Din fericire, grăsimea viscerală poate fi îndepărtată cu un program regulat de mișcare. Este nevoie și de detoxifierea țesuturilor și organelor abdominale.

Grăsimea de pe abdomen poate fi un semnal că tocmai se instalează o boală gravă: o deficienţă cardiacă, un diabet de tip 2 sau un accident vascular cerebral. De aceea, unii medici, odată cu verificarea greutăţii, recomandă şi măsurarea circumferinței abdomenului.