Şeful DIICOT Olt a demisionat după ce dosarul Caracal este din ce în ce mai atent verificat de şefii din Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Interne. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât în ședința de miercuri, 6 noiembrie, eliberarea din funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Olt din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, prin demisie, a procurorului IONUŢ CĂLINA, începând cu data de 07.11.2019 şi continuarea activităţii acestuia într-o funcţie de execuţie în cadrul Biroului teritorial Olt din cadrul structurii specializate, începând cu aceeaşi data, potrivit gazetaoltului.ro.

Procurorul DIICOT Ionuţ Călina a fost delegat la conducerea Biroului Teritorial Olt, prin ordinul procurorului general începând cu data de 13 decembrie 2017. Aceeași Secţie pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât numirea în funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Olt din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a procurorului Ionuț Călina , pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 23.05.2018.

Ionuţ Călina a venit la DIICOT Olt în luna iulie 2017 de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, înlocuindu-l pe procurorul Alexandru Dragomir.