Conform unor surse politice citate de Digi24, atât audierile cât și votul urmează să aibă loc mâine, procedura fiind una foarte strictă după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost depistat poztivi la coronavrius, el având mai multe întâlniri cu lideri și parlamentari ai PNL.

Procedura de învestire a guvernului va fi una cu totu și cu totul nouă, mai ales că premierul desemnat se va afla în autoizolare la Vila Lac. Orban cel mai probabil va prezenta programul de guvernare prin videoconferință.

Audierea miniștrilor ar putea fi făcută de asemenea prin videoconferință, au precizat sursele citate.

Votul de învestitură a guvernului se va da sâmbătă.

Este posibil ca până mâine să se mai schimbe anumite proceduri, dar în linii mari se intenţionează ca sâmbătă dimineaţa, într-o singură sală, cu membri de la toate partidele (în funcţie de comisie vor mai intra şi altii) vor fi audiaţi miniştrii, iar cei aflaţi în carantină vor fi audiaţi prin sistemul de videoconferinţă.

Ulterior, votul de învestitură se va da într-o sală dezinfectată, unde parlamentarii vor intra unul câte unul pentru vot. Toată lumea va purta echipament de protecţie şi va fi testată pentru COVID-19.