Echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump a anunţat că este dispusă să amâne următoarea dezbatere pentru alegerile prezidenţiale cu o săptămână, dar insistă să mai aibă loc încă trei dezbateri, relatează dpa.

Preşedintele Trump pare să accepte o propunere a echipei candidatului democrat Joe Biden ca dezbaterea de săptămâna viitoare să fie amânată până pe 22 octombrie când urma să aibă loc o dezbatere moderată.

Cu toate acestea, campania lui Trump a insistat ca a treia dezbatere să fie amânată pentru 29 octombrie, cu doar câteva zile înainte de alegerile din 3 noiembrie.

”Americanii merită să audă direct de la ambii candidaţi la preşedinţie, pe 22 şi 29 octombrie”, a declarat managerul de campanie Bill Stepien, potrivit unui comunicat. El a acuzat mass-media că încearcă să-l ”ascundă” pe Biden.

Joe Biden participă la dezbatere dacă nu sunt riscuri medicale

Contracanditatul președintelui american Donald Trump, Joe Biden, a declarat luni că ar participa la o a doua dezbatere cu acesta doar dacă experții consideră că nu există riscuri medicale. Declarația lui vine în contextul în care Donald Trump și soția sa Melania au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

”Dacă oamenii de ştiinţă spun că este sigură şi că distanţele sunt sigure, atunci cred că e bine. Voi face tot ce spun experţii că este adecvat să fac”, a afirmat Biden, care în weekend a fost testat negativ la COVID-19. El a făcut această declaraţie în statul Delaware, înainte de a se îndrepta spre Florida pentru evenimente electorale.

Donald Trump, de neoprit în campania prezidențială

Analiză extrem de dură pentru cel mai puternic om al lumii. Într-un editorial al celor de la Deutsche Welle, editorialiștii publicației fac o radiografie a celui mai puternic om al lumii. Totul, în plină campanie electorală și după ce Donald Trump a contactat coronavirus.

„Nimic nu-l îngenunchează pe neîmblânzitul Trump. Cu acest mesaj implicit a părăsit președintele spitalul la trei zile de la internare, un concert de previzibile condamnări însoțindu-l la Casa Albă. Ce-i mână pe toți?

S-a încetățenit în presa mainstream a ultimilor patru ani ca nimic din ceea ce face Donald Trump să nu fie în regulă. Acest trend, confirmat de sondajele care-l văd conducând confortabil pe Joe Biden, s-a întărit în ultimele săptămâni înaintea unor alegeri, care, în fapt, au și debutat prin votul prin corespondență.

Țintuirea la stâlpul infamiei

În aceste condiții, alianța dintre opoziția democrată și massmedia controlată în mare măsură de stânga nu stă cu mâinile în sân. Stimulată și amplificată de greșelile reale, sau imaginare, comise de infectatul Donald Trump, ori atribuite lui din rațiuni polemice, demonizarea președintelui se apropie de cote paroxistice.”, este o parte din analiză.