S-au aflat mai multe informații despre starea de sănătate a lui Donald Trump. Medicii au dat detalii importante legate de simptomele pe care președintele SUA le are. Astfel, Donald Trump, testat pozitiv pentru COVID-19 în urmă cu o săptămână, nu a avut simptome în ultimele 24 de ore şi nici febră timp de patru zile, a anunţat miercuri medicul său, transmite AFP.

Doctorul Sean Conley a făcut o scurtă informare și a dat informații cheie încă de la începutul declarației sale. „În această zi preşedintele a spus: „Mă simt bine!”

„Nu a avut febră de peste patru zile şi niciun simptom de peste 24 de ore”, a continuat medicul.

Sean Conley a declarat că ultimele analize ale probelor prelevate luni au relevat urme de anticorpi împotriva COVID-19 care nu au fost detectate joi seara, când Donald Trump a fost testat pozitiv.

Virusologul Florian Krammer de la şcoala de Medicină Icahn din New York consideră însă că aceste rezultate nu sunt neapărat foarte semnificative în acest stadiu. „Este foarte posibil ca majoritatea anticorpilor detectaţi să provină din transfuzie”, a declarat acesta pentru AFP.

Trebuie amintit că Donald Trump a avut parte de un tratament experimental împotriva COVID-19, anticorpi de sinteză dezvoltaţi de laboratorul Regeneron. Injectaţi în corpul pacientului, anticorpii sintetici pot dezintegra virusul, neutralizându-l aşa cum cum este menit să o facă sistemul imunitar.

Pentru profesorul Michael Buchmeier de la Universitatea din California, prezenţa acestor anticorpi în această etapă ar putea însemna, de asemenea, că infecţia a fost prezentă la pacient mai devreme decât s-a anunţat. Medicii de la Casa Albă au afirmat că Donald Trump a fost testat pozitiv pentru prima dată joi, 1 octombrie, dar au refuzat cu încăpăţânare să spună când a fost testat anterior.

De altfel, în contextul revenirii lui Donald Trump la Casa Albă, președintele SUA a comparat din nou coronavirusul cu gripa. Acesta a fost externat recent după ce a primit tratament anti-COVID timp de trei zile. „Vine sezonul gripal! O să închidem ţara? Nu, am învăţat să trăim cu el, la fel cum învăţăm să trăim cu COVID-19, care la majoritatea populaţiilor este mult mai puţin letal!”, a scris președintele SUA pe Twitter.