Alegeri prezidenţiale 2024. Noul preşedinte al României va fi de la PSD?

Alegeri prezidențiale 2024. Mai este un an de zile şi România îşi alege un nou preşedinte. Cele două mandate ale lui Klaus Iohannis la Cotroceni se vor încheia, iar PSD şi PNL se duelează deja în planuri şi declaraţii.

Mihai Tudose, fost premier, este managerul de campanie al PSD pentru europarlamentare. El a vorbit şi despre alegerile prezidenţiale de la finalul lui 2024.

Tudose subliniază că a venit momentul ca România să aibă din nou un preşedinte social-democrat. Totuşi, fostul prim-ministru nu exclude şi posibilitatea unui tandem anul viitor. Este vorba despre Nicolae Ciucă preşedinte al României şi Marcel Ciolacu prim-ministru pentru următorii patru ani.

Într-o intervenţie la Antena 3, Mihai Tudose a comentat posibilitatea acestui tandem Ciucă-Ciolacu pentru 2024.

„Teoretic, este posibil orice. Practic, eu cred că este timpul să avem un preşedinte social-democrat”, a afirmat Mihai Tudose.

Candidează sau nu Marcel Ciolacu la prezidenţiale? Ce şanse are şeful PSD?

Alegeri prezidențiale 2024. Cât despre numele pe care PSD ar miza pentru alegerile prezidenţiale, acesta rămâne deocamdată învăluit în mister. Un anunţ oficial se lasă aşteptat.

Mihai Tudose lasă totuşi de înţeles că persoana care ar fi normal să candideze ar fi chiar preşedintele partidului, adică Marcel Ciolacu.

„Astăzi, în seara aceasta vorbind, oamenii din partid – preşedintele candidează la preşedinţie”, a indicat Tudose.

Vasile Dîncu, despre obiectele PSD pentru 2024

Alegeri prezidențiale 2024. Despre subiectul câştigării alegerilor prezidenţiale de către PSD vorbea recent şi Vasile Dîncu.

Președintele Consiliului Național Politic al PSD sublinia că acesta este cel mai important obiectiv pentru partid. PSD este capabil, fără îndoială, să dea noul preşedinte al României, spunea Dîncu.

„Eu cred că da (suntem capabili să dăm noul preşedinte – n.r.)! PSD-ul are cel mai important obiectiv, după 20 de ani în care a câștigat alegerile de fiecare dată, dar nu a putut să pună președintele.

Cred că e obiectivul nostru cel mai important. Să sperăm că o să reușim să formăm în jurul unui candidat al partidului nostru majoritatea necesară.

Nu e simplu să câștigi doar pe sigla partidului, dar cred că vom avea flexibilitatea, maleabilitatea necesară ca să construim alianțe, federații de partide și de interese și care să aibă în prim-plan un proiect social-democrat al României și cu un președinte social-democrat”, a declarat Vasile Dîncu la Cluj.

Cât despre Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu a subliniat că actualul preşedinte al PSD este potrivit acum pentru funcţia de premier. Asta îl va transforma însă într-un prezidenţiabil puternic.

Dacă va decide să candideze la prezidenţiale, Marcel Ciolacu are şanse de a câştiga, a adăugat Dîncu.

„Va avea șanse de a câștiga, asta dacă va candida. În același timp va fi potrivit pentru funcția de președinte al României. Deocamdată e potrivit pentru funcția de premier. Și dă acest examen în funcția de premier!

Cu siguranță că succesul în funcția de premier îl poate transforma într-un prezidențiabil puternic. Dar deocamdată noi nu am anunțat nici un candidat. Marcel Ciolacu spune, dacă l-ați întreba direct, că în acest moment se ocupă de guvernare și că acesta este singurul gând”, a mai spus președintele Consiliului Național Politic al PSD.