Un purtător de cuvânt al tribunalului de la Augsburg (sudul Germaniei) a confirmat că Manroland a depus o cerere pentru intrare în incapacitate de plăţi, cerere care este în curs de examinare.

Manroland, o fostă divizie a producătorului german de camioane MAN, are aproximativ 6.500 de angajaţi, majoritatea în Germania. Grupul de asigurări Allianz deţine 75% din acţiunile Manroland, iar MAN deţine circa 23% din acţiuni.

Valoarea de piaţă a companiei a scăzut până la aproximativ 288 milioane de euro de la peste 2,5 miliarde de euro în urmă cu patru ani. De asemenea, cifra de afaceri s-a redus la jumătate comparativ cu 2006 până la 942 milioane de euro.

În urmă cu doi ani Allianz a încercat fără succes să unească Manroland cu rivalul mai mare Heidelberger Druckmaschinen, la care acţionar majoritar este tot Allianz. Al doilea producător mondial de echipamente tipografice este tot o firmă germană, Koenig & Bauer.

Heidelberger Druckmaschinen, Koenig & Bauer şi Manroland au fost afectaţi de trecerea la media online precum şi de scăderea investiţiilor companiilor în noi echipamente.