Cel de-al treilea mare tour-operator din Mare Britanie, XL Leisure Group, a intrat in procedura de faliment. Compania a intrat in administratie speciala din cauza fondurilor insuficiente si a scumpirii pretului la combustibili. Astfel, peste 85.000 de turisti au ramas in afara tarii deoarece compania si-a intrerupt zborurile. Mai mult chiar, 200.000 de clienti aveau rezervari pentru zboruri de vacanta.

Autoritatea Aviatieie Civile a hotarat sa lanseze o serie de zboruri prin alti tour-operatori pentru a aduce in Marea Britanie turistii aflati peste hotare. Compania opera zboruri turistice de pe sapte aeroporturi din Marea Britanie catre destinatii din zona Marii Mediterane, Caraibe si Florida.

XL Leisure Group detine agentii turistice cunoscute, printre care XL Airways UK Limited, Excel Aviation Limited, Explorer House Limited, Aspire Holidays Limited, Freedom Flights Limited, Freedom Flights (Aviation) Limited, The Really Great Holiday Company, Medlife Hotels Limited, Travel City Flights Limited si Kosmar Villa.

XL Leisure a raportat in ultimul an financiar o pierdere de 24 miliarde de lire sterline.

Sursa: CNN