Christian Tour a cumpărat Anima Wings

Christian Tour Holding S.A. a obținut aprobarea Consiliului Concurenței pentru preluarea pachetului majoritar de 51% în Anima Wings Aviation S.A., anterior deținut de Aegean Airlines. Prin urmare, AnimaWings, compania aeriană, își consolidează caracterul integral românesc, fiind acum deținută în totalitate de Memento Holding BV și Christian Tour Holding S.A.

”Am pornit această companie în 2019 pentru a realiza un vis – acela de a avea o companie aeriană complet românească. În 2020, având o relație de colaborare de peste 15 ani cu Aegean, aceștia s-au alăturat proiectului Animawings pentru a integra în cadrul companiei know how-ul, expertiza și experiența lor, ei fiind cel mai bun operator aerian regional din Europa”, a explicat Cristian Pandel, fondator Christian Tour Holding SA.

Christian Tour
Christian Tour/SURSA FOTO: Facebook/ Christian Tour

Animawings, o companie activă în peisajul aerian românesc

De la stadiul inițial al unui proiect, Animawings a evoluat semnificativ, devenind o companie activă în peisajul aerian românesc timp de aproape cinci ani.

În această perioadă, sute de mii de pasageri au mers în călătorii către destinațiile lor de vacanță preferate cu Animawings, beneficiind de servicii de înaltă calitate oferite la bordul aeronavelor și manifestând o mare satisfacție față de experiența lor de călătorie.

 „AnimaWings, astăzi, este o companie cu infrastructură, cu o echipă sufletistă de profesioniști, cu angajați devotați, sisteme, proceduri și protocoale de siguranță la un standard excepțional. Evident că acest lucru a presupus și presupune în continuare și runde foarte mari de investiții, de care suntem conștienți, însă suntem foarte motivați să continuăm istoria AnimaWings în variantă 100% românească. Ne-am bucura ca și comunitatea de business din România să vadă cât de important este să demonstrezi performanțele unei companii românești care atinge standarde internaționale de excelență”, a adăugat Cristian Pandel.

Negocierile au durat mai mult de 8 ani

Christian Tour Holding S.A. a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni de la Aegean Airlines într-o tranzacție evaluată la milioane de euro. Procesul negocierilor, care a inclus obținerea avizelor finale și a aprobării de la Consiliul Concurenței, a durat mai mult de 8 luni.

“Obiectivul nostru, acum, este ca AnimaWings să devină în perioada imediată compania aeriană preferată a românilor și să ținem cât mai sus standardele aviației românești, având o filosofie de business centrată pe pasageri, pe clienți. Investițiile vor continua, pentru că avem planuri mari: 12 aeronave noi în flotă, în următorii 3 ani, Airbus A220 și Airbus 320-200 NEO”, a declarat Marius Pandel, acționar AnimaWings.

AnimaWings
AnimaWings/SURSA FOTO: AnimaWings

Aeronava Airbus 220-300, vedeta momentului

Marius Pandel a subliniat că aeronava Airbus 220-300 este vedeta momentului pe piață, evidențiind caracteristicile și performanțele sale unice. El a menționat că în România nu mai există această aeronavă de ultimă generație.

Totodată, a precizat că la nivel mondial, această aeronavă este deja prezentă în flota unor companii mari precum:

 • Air France
 • AirBaltic
 • SWISS
 • Delta Airlines
 • ITA Airways
 • EgyptAir
 • Air Canada

Marius Pandel a descris Airbus 220-300 ca pe o aeronavă foarte fiabilă, adaptată trendului actual și potrivită atât pentru segmentul de business, cât și pentru pasagerii care călătoresc în destinații de vacanță alături de familie sau persoanele dragi.

El a evidențiat configurația unică a aeronavei, care, dincolo de design-ul convențional, oferă scaune generoase echipate cu o gamă variată de opțiuni de divertisment la bord, inclusiv:

 • wifi
 • spații luminoase și ferestre ce conferă o ambianță radiantă la bord

”Aeronava Airbus 220-300 este vedeta momentului în piață, cu niște caracteristici și performanțe unice. În România nu mai există această aeronavă de ultimă generație, ceea ce reprezintă o premieră pentru partenerii noștri de la Airbus, însă la nivel mondial este în flota unor companii mari, precum Air France, AirBaltic, SWISS, Delta Airlines, ITA Airways, Egipt Air sau Air Canada.

Airbus 220-300 este o aeronavă foarte fiabilă, care se pretează trendului actual, fiind potrivită atât segmentului de business, cât și pasagerilor care zboară în destinații de vacanță, alături de familie sau cei dragi.

Configurația unică, dincolo de design-ul convențional, cu scaune generoase, echipate cu o gamă variată de opțiuni de divertisment la bord – vom avea wifi on board, culoare spațioase și ferestrele luminoase ce conferă o ambianță radiantă la bord – întruchipează pe deplin angajamentul AnimaWings față de excelența în aviație.

Vom pune accentul pe calitatea serviciilor la bordul aeronavelor, în aeroport și oferirea unei experiențe complete pasagerilor AnimaWings”, a subliniat Marius Pandel.

Modelul A220 dispune de 140/149 de locuri, inclusiv 12 scaune de business rabatabile, caracterizate prin spațiu între scaune net superior altor modele existente pe piață, și cinci locuri pe fiecare rând.

Aeronava se remarcă prin reducerea semnificativă a zgomotului, cu 50%, a nivelului de poluare, cu 30%, și a consumului de combustibil, cu 25%, comparativ cu aeronavele mai vechi din generațiile anterioare.

De menționat că AnimaWings operează în prezent cu tipul de aeronavă Airbus A320-200.

Din vara anului 2024, AnimaWings va introduce în flotă primele două aeronave Airbus 220-300, achiziționate în regim de leasing operațional. Pentru destinațiile care necesită o capacitate sporită, vor fi alocate aeronavele Airbus A320NEO. Compania desfășoară operațiuni de zbor:

 • de pe Aeroportul Henri Coandă din București
 • din alte nouă orașe din întreaga țară

Programul operațional va fi publicat din 24 martie

Programul de operare pentru zborurile din 2024 va fi publicat pe site-ul www.animawings.com în data de 24 martie. Până la această dată, se finalizează lista destinațiilor noi care urmează să fie operate atât pe plan național, cât și internațional. În cursul acestui an, AnimaWings are planificat să opereze:

 • zboruri către destinațiile de vacanță acoperite de Christian Tour și alți touroperatori din România
 • zboruri regulate către marile orașe europene

”Ne dorim ca AnimaWings să fie un proiect românesc bazat pe calitate, o companie apreciată pentru felul special în care se simt pasagerii încă dinainte să pășească la bordul aeronavelor noastre și până coboară la destinație, cu zâmbetul pe buze. Cu aeronavele pe care le vom opera, nu vom fi un low cost ca model de business, ci o companie care oferă experiențe de zbor, de călătorie, poziționate corect în range-ul de preț vs. calitate oferită, cu rute diverse către destinații de business și leisure”, mai spune Marius Pandel, acționarul AnimaWings.