Ambele aeronave valorifică noile motoare dezvoltate pentru gama modern A320, dar şi dispozitivele Sharklets şi alte îmbunătăţiri la nivel de confort aduse cabinei.

Airbus are deja aproximativ 3.800 de comenzi pentru familia A320neo care, împreună cu cele ale gamei curente A320, depăşesc 11.600 de rezervări.

Airbus a introdus noi motoare, Turbofan şi Sharklets, care au îmbunătăţit cu 16% eficienţa consumului pentru ACJ320neo, în comparaţie cu aeronavele ACJ320ceo curente. Dispozitivele Sharklets reduc zgomotul şi emisiile, in timp ce motoarele Turbofan generează puterea prin evacuarea unei mase mai mari de aer mai încet decât cele de dimensiuni mai mici, economisind astfel energie.

Aripile generează portanţă prin fluxul de aer cu presiune crescută sub acestea şi fluxul de aer cu presiune scăzută deasupra lor. La capătul aripilor aerul cu presiune crescută de sub aripă tinde să se unească cu fluxul de deasupra, dând naştere unor vârtejuri.

Suprafeţele de la extremităţile aripilor, precum Sharklets, limitează acest flux de aer din jurul wingtipsurilor. Scade astfel consumul de combustibil, prin reducerea rezistenţei la înaintare, şi se îmbunătăţeşte performanţa la decolare şi la aterizare. Sharklets sunt echipamente standard ale familiei ACJneo, îmbunătăţind aspectul şi extind autonomia, reduc consumul de combustibil şi cresc performanţa.

Aeronava Airbus ACJ319neo dispune de cinci rezervoare centrale suplimentare (ACT-uri), oferind astfel spaţiu pentru depozitarea bagajelor atât sub podeaua aeronavei, cât şi la bord. Aparatul ACJ320neo poate fi comandat cu până la patru ACT-uri suplimentare în cală, cu două în plus faţă de opţiunea anterioară.AGERPRES