"Suntem la Lodz pentru că aici am găsit ingineri foarte buni, un foarte bun mediu pentru investiţii", a declarat presei Guillaume Faury, preşedintele Airbus Helicopters (fost Eurocopter).

"Vom începe cu zece persoane, pentru ca în final biroul să angajeze 100 de oameni", a declarat la rândul său, pentru AFP, Tomasz Krysinski, vicepreşedintele pentru cercetare şi inovaţie al Airbus Helicopters.

Grupul dispune deja de centre de cercetare similare în Franţa, Spania şi Germania.

Responsabili ai Airbus au declarat anterior că înfiinţarea unui centru este un lucru ce nu ţine de rezultatul cererii de oferte pentru 70 de elicoptere multirol pentru Polonia, contract estimat la circa 2,5 miliarde de euro şi al cărui câştigător va fi cunoscut în viitorul apropiat.

Airbus Helicopters concurează pentru acest contract alături de gigantul american Sikorsky şi concernul italo-britanic Agusta Westland.

Responsabilii Airbus au confirmat de asemenea că, în cazul în care vor câştiga licitaţia, grupul va instala la Lodz o linie de asamblare pentru elicoptere, precum şi un centru de producţie pentru elemente importante de elicoptere. 'O asemenea investiţie va însemna pentru Lodz 1.000 de noi locuri de muncă', a declarat joi Hanna Zdanowska, primarul acestui oraş.

Airbus Helicopters a semnat în aprilie 2013 un acord de cooperare cu uzina Lodz, specializată în servicii de mentenanţă a aparatelor utilizate de armata poloneză.AGERPRES