American International Group, fostul lider mondial in asigurari si servicii financiare,  va prezenta astazi un plan pentru a se salva de la colaps si pentru a impiedica deprecierea activelor sale.

AIG a fost afectata in ultimele luni de criza creditelor de pe piata din SUA si a inregistrat pierderi de 18 miliarde de dolari in ultimele noua luni, cat si o scadere de 70% a actiunilor in ultimul an. Doar in cel de-al doilea trimestru al acestui an AIG a raportat o pierdere de 5,3 miliarde de dolari. In acest fel, cel mai mare asigurator din lume, a ajuns la o valoare de piata de 47 miliarde de dolari, fata de 175 miliarde de dolari in urma cu un an, fiind depasita de companii precum AXA SA.

AIG ar putea apela la un imprumut de 40 miliarde de dolari de la Federal Reserve sau ar putea sa isi vanda o parte din active pentru a efectua o majorare de capital. Analistii de pe piata sunt de parere ca daca AIG nu isi va majora capitalul nu va putea sa reziste mai mult de 72 de ore, actiunile sale aflandu-se intr-o continua depreciere.

Compania ar putea, de asemenea, sa isi vanda divizia de asigurari auto dar si Transatlantic Holdings, grupul de reasigurari listat la bursa din New York.

Sursa: CNN