Primul artificiu pentru îmbunătățirea vieții bateriei este modul „Do not Disturb“, care se poate activa din setările telefonului. Majoritatea utilizatorilor primesc o serie de alerte pe telefonul mobil: Gmail care primește și trimite email-uri, notificări de pe Twitter, actualizări, mesaje text și multe alte lucruri. De fiecare dată când apare o nouă alertă ecranul se luminează automat, reducând din viața bateriei.

Alte moduri de conservare a bateriei:

•    Decuplarea semnului WiFi în perioada cât sunteți pe drum, deoarece telefonul se forțează să identifice noi puncte de acces WiFi.
•    Dacă vă aflați la metrou sau într-o zonă fără semnal activați Modul Avion.
•    Reducerea luminozității ecranului poate fi mereu o soluție pentru salvarea bateriei.
•    Când bateria este pe terminate, se recomandă utilizarea telefonului cât mai puțin posibil sau chiar deloc.

Dacă durata de viață a bateriei este foarte importantă, există și varianta carcasei Mophie, special creată pentru a reîncărca telefonul. Costul unui pachet Mophie este de circa 100 de dolari, în funcție de modelul de iPhone. Când bateria coboară la 10%, se instalează carcasa și urcă automat la 80%. Ulterior, dispozitivul poate fi îndepărtat.

Niciuna dintre aceste soluții nu este perfectă, dar sunt mai bune decât nimic. Dacă știți și alte artificii care măresc durata de viață a bateriei, scrieți în rubrica de comentarii de la finalul articolului.

<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/Oc1LLhzoSWs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

SURSA: Business Insider