De altfel, destinațiile din țară sunt în continuare căutate. Spre exemplu, anul trecut, 28.000 de români au sărbătorit Valentine‘s Day în diverse stațiuni din țară, cele mai multe rezervări fiind făcute pentru stațiunile din Valea Prahovei, potrivit FPTR. Din datele agențiilor reiese că bugetul mediu pentru o vacanță în această perioadă a fost între 300 și 400 euro pentru o piața internă și între 500 și 700 euro pentru piața externă.

”Anul acesta, datorită faptului că 14 februarie a fost la finalul săptămânii, numărul cererilor a fost în creștere cu 10% față de anul trecut. City break-urile au fost foarte căutate, astfel că durata medie a unui sejur a fost de trei zile”, declară Stefano Iervolino, director general al Fly Go România.

După numărul de rezervări efectuate pentru această perioadă, cele mai populare destinații alese de cupluri au fost Roma, Paris, Veneția, Dubai și, nu în ultimul rând, Disneyland. Valoarea media a unui pachet, per cuplu, pentru Ziua Îndrăgostiților a fost de 700 de euro. Suma include trei nopți de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de patru stele, transportul cu avionul și asigurarea medicală de călătorie.

Cel mai scump pachet vândut de Fly Go anul acesta de Ziua Îndrăgostiților este un sejur în Dubai, în valoare de 1.920 de euro pentru două persoane. Pachetul turistic a inclus cinci nopți de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de patru stele, biletele de avion, transferurile de la hotel la aeroport și asigurarea medical. 

Ciprian Enea, consultant turism, spunea că pentru turiștii care au un buget mai consistent este important să meargă la un hotel de patru sau cinci stele, cu servicii de spa, piscină, un restaurant mai deosebit, atât în ceea ce privește destinațiile externe, cât și destinațiile interne, sumele depășind în multe cazuri 1.000 de euro.

Te-ar putea interesa și: