Așadar, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat noile liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, în urma şedinţei comitetului de Avizare de vineri.

Listele dosarelor acceptate sunt publicate pe site-ul AFM

Potrivit unui comunicat al AFM, au fost aprobate 548 dosare pentru 1.027 mașini şi 20 motociclete, în programul „Rabla Clasic”. De asemenea, în programul „Rabla Plus” a fost publicată o nouă listă care conţine 739 dosare acceptate pentru 1.390 ecotichete.

Simultan, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat și o nouă listă care conţine 11 contestaţii aprobate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Amintim că listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente Programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Sisteme fotovoltaice.

Primăriile au depus deja cereri de finanţare pentru 90% din bugetul de 240 milioane de lei alocat

Anterior, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat că în cadrul programului Rabla Local primăriile au depus deja cereri de finanţare pentru 90% din bugetul de 240 milioane de lei alocat.

Acest a precizat că la aglomerările mai mici de 2000 de locuitori, unde sunt deja depuse câteva proiecte chiar şi de oraşe, vor termina evaluările la sfârşitul lunii mai.

„În cadrul programului Rabla Local primăriile au depus deja cereri de finanţare pentru 90% din bugetul de 240 milioane de lei alocat programului. Cooperarea dintre instituţiile centrale şi autorităţile locale este esenţială şi aduce beneficii directe cetăţenilor, după cum demonstrează şi acest program. Mulţumesc primarilor pentru mobilizare, împreună scoatem din trafic 100.000 maşini poluante”, a scris ministrul pe Facebook.

Tanczos Barna a participat la Adunarea Generală a Asociaţiei Oraşelor (AOR), unde a prezentat programele derulate prin Administraţia Fondului pentru Mediu în acest an, în special Rabla Local, Rabla Clasic şi Rabla Plus, precum şi proiectele finanţate prin PNRR pe care autorităţile locale le pot accesa.

„La aglomerările mai mici de 2000 de locuitori, unde sunt deja depuse câteva proiecte chiar şi de oraşe, terminăm evaluările la sfârşitul lunii mai. Avem evaluările şi contractele de finanţare finalizate pentru insulele digitalizate, urmând ca, în maxim două săptămâni, să lansăm licitaţia centralizată pentru aceste insule digitalizate. În câteva zile, vom finaliza şi documentaţia de finanţare şi pentru centrele cu aport voluntar, unde am terminat contractarea”, a mai spus ministrul.