Alte 153 de dosare de finanţare pentru persoanele juridice înscrise în Programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” au fost avizate favorabil de Comitetul de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit unui comunicat de presă al AFM, transmis vineri Agerpres, în cadrul Programului „Rabla Clasic” au fost acceptate 79 de dosare pentru 134 autovehicule, precum şi o contestaţie pentru un autovehicul.

De asemenea, pentru Programul „Rabla Plus” s-au avizat 74 de dosare pentru 137 autovehicule, dintre care 38 electrice hibride, 97 pur electrice şi două motociclete electrice. În acelaşi timp, au fost admise două contestaţii pentru trei autovehicule 100% electrice.

Listele cu persoanele juridice acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente, iar cei care au fost aprobaţi se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi.

Rabla 2020 a demarat pe 17 martie cu un buget record

AFM precizează că, începând cu data de 24 iulie 2020, dosarele de acceptare depuse de către persoanele juridice şi dosarele de validare ale producătorilor/dealerilor auto în cadrul programelor „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” se vor transmite doar prin intermediul poştei electronice.

Procedura ce cuprinde modul de transmitere a documentelor, adresele de e-mail prin intermediul cărora se realizează comunicarea informaţiilor necesare, precum şi alte instrucţiuni, vor fi publicate pe www.afm.ro.

Programul „Rabla” – ediţia 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, Programul „Rabla Plus” a început pe 25 martie, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.

De la înfiinţarea Programului „Rabla”, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.