Chatbot-ul dezvoltat de companie este disponibil numai pentru Facebook Messenger și este gratuit. Cu toate că până acum, Facebook a permis utilizatorilor să trimită bani pe piața internă din State, prin Messenger, acesta este primul serviciu care permite transferuri internaționale de bani integral prin aplicația de chat a Facebook și este valabil pentru plăți în Statele Unite, Canada, Australia, Marea Britanie și Europa, potrivit oficialilor instituției, cu sediul în Londra. 

Facebook permite dezvoltatorilor să creeze chatbot-uri pentru aplicația sa de chat încă din luna aprilie, pentru a-și extinde folosirea Messenger-ului în servicii dedicate clienților privind tranzacțiile cu companiile. 

Firma TransferWise a apărut în 2011 și a fost dezvotlată de Taavet Hinrikus și Kristo Kaarmann, doi estonieni nemulțumiți de comosioanele mult prea mari pe care băncile le practică la transferurile internaționale de bani. Instituția a fost evaluată la peste un miliard de dolari și are clienți din peste 50 de țări.