Industria de videoconferinţă este dominată de Polycom şi Cisco/Tandberg. În primul trimestru al acestui an Polycom a ajuns la 45%, în timp ce Cisco/Tandberg nu are decât 25% din piaţă.
„Evoluţia pieţei în această direcţie, la nivel mondial era de aşteptat, şi se datorează în primul rând calităţii produselor şi serviciilor Polycom, precum şi reţelei bune de distribuţie” spune domnul Octavian Vlad, Product manager Polycom LASTING System. „Din păcate, pe piaţa din România ecoul schimbărilor nu se resimte imediat! Aşteptăm însă ca în trimestrele imediat viitoare, să beneficiem de linia ascendentă descrisă la nivel mondial pe piaţa de videoconferinţă”, adaugă domnul Octavian Vlad.
Piaţa mondială de videoconferinţe este una dintre pieţele cu cele mai mari creşteri înregistrate în ultimii ani, în special datorită faptului, că pemite reduceri considerabile de costuri prin eliminarea cheltuielilor legate de transport şi diurne, necesare călătoriilor de afaceri. De asemenea, un rol important al acestei creşteri a fost jucat de către înlocuirea unităţilor SD cu cele HD. Unele studii au sugerat că cca 35% din sistemele video achiziţionate în ultimii doi ani au avut scopul de a înlocui unităţi SD.
Polycom este liderul mondial al solutiilor de teleprezenţă, audio şi video conferinte, si un precursor al comunicaţiilor care permit oamenilor să intre în contact oriunde şi oricând.
Grupul de firme Lasting şi-a început activitatea în 1995 fiind astăzi unul din liderii pieţei româneşti de IT,  cu trei direcţii majore de activitate: distribuţie de sisteme, componente şi periferice IT, dezvoltare software şi soluţii IT (în Timişoara, Bucureşti şi Cluj).