Companiile din Turcia au arătat un interes sporit privind investiţiile în facilităţi legate de turism şi sectorul imobiliar în insulele din Grecia.

O serie de firma turceşti şi-au făcut planuri de investiţii peste hotare, în special în ţările din Sud-estul Europei, susţine reprezentantul Ernst & Young. Acesta a declarat: ‘Prevăd că firmele din Turcia vor investi aproximativ un miliard de dolari peste hotare, în tranzacţii evaluate la 50-200 milioane de dolari.

Majoritatea investiţiilor vor avea loc în ţările vecine Turciei, în special în Balcani.

Dacă anumite companii din Turcia investesc peste 200 milioane de dolari, totalul investiţiilor străine din Turcia ar putea fi chiar mai ridicat până la sfârşitul anului, consideră Müsfik Cantekinler. Acesta adaugă că şi oamenii de afaceri din Turcia urmăresc oportunităţile de investiţii din străinătate.
Afaceriştii din Turcia sunt interesaţi de investiţii de nivel mic sau mediu, între 50-150 milioane de dolari, în ţări cum ar fi Grecia şi România, a afirmat reprezentantul Ernst & Young. Acesta a adăugat:’De exemplu, o companie alimentară turcă ne-a cerut să găsim în special firme din Europa în care pot investi’. Grupurile turceşti sunt dispuse să investească peste hotare în sectorul imobiliar, industria cimentului, componente de construcţii, sectorul alimentar şi telecomunicaţii’, a adăugat Cantekinler.

El susţine că marii operatori de telecomunicaţii sunt interesaţi să investească în Europa de Est, unde majoritatea companiilor de telecomunicaţii sunt de stat.
SURSA: Agerpres