Pe piața locală, afacerile asigurătorului controlat de grupul Allianz au scăzut cu aproape 20%. Primele brute subscrise de Allianz-Țiriac au fost de 1,03 miliarde de lei (aproape 241 de milioane de euro) în 2010.
“Efectele directe şi indirecte ale manifestării recesiunii s-au făcut simţite la nivelul afacerilor derulate de Allianz-Ţiriac Asigurări. Am traversat o perioadă în care măsurile de austeritate luate de Guvern şi de întreaga populaţie a României au avut un impact relevant asupra volumului primelor brute subscrise de companie. Concomitent, nivelul profitabilităţii a fost influenţat negativ în principal din două direcţii: majorarea TVA, respectiv continuarea creşterii obligaţiilor de plată pentru vătămări corporale acoperite de poliţele RCAa declarat directorul general al Allianz-Ţiriac, Rangam Bir.
Compania a rămas pe teritoriul pozitiv în ceea ce priveşte rezultatul operaţional, care s-a situat la aproximativ 8 milioane de lei (1,86 milioane de euro), conform cifrelor anuale preliminate calculate utilizând standardele internaţionale de contabilitate, se precizează în comunicatul Allianz-Țiriac. Comunicatul nu dă nicio informație referitoare la profitul net al asigurătorului.
În schimb, la nivelul ECE, rezultatul operațional al grupului a scăzut cu 76%, ajungând la 56 de milioane de euro.

Te-ar putea interesa și: