Furnizorul de servicii medicale private Gral Medical a anunţat o creştere cu 34% a cifrei de afaceri aferente anului 2009, la 42,2 milioane de lei. Anul precedent compania a raportat afaceri de 31,7 milioane de lei.

Conform datelor furnizate de Gral Medical, creşterea a fost susţinută de segmentul retail, numărul clienţilor dublându-se comparativ cu anul 2008. Şi pe segmentul corporate a fost înregistrată o creştere semnificativă, cu 80%, a numărului de clienţi.

“Ceea ce ne bucură, este faptul ca am reuşit să creştem constant şi spectaculos pe segmentul corporate şi retail, deşi piaţa anunţă stagnari şi chiar scăderi pentru anul 2009 pe fondul crizei economice”, a declarat Robert Şerban, acţionar Gral Medical.

Investiţii de 5 mil. euro în 2009

2009 este cel de-al patrulea an în care operatorul de servicii medicale Gral Medical înregistrează creşteri ale cifrei de afaceri. Acestea au fost susţinute şi de cele trei proiecte de dezvoltare: Centrul de Dializă, Centrul de Litotritie (FortLit) şi preluarea Laboratorului din cadrul Institutului Naţional de Neurologie.

“În fiecare an am reuşit să menţinem rata profitului pozitivă, deşi anul 2008 şi 2009 a fost pentru noi un an invesţional cu investiţii totale de peste 5 milioane de euro”, a mai spus Şerban

2010: Afaceri mai mari şi investiţii de 3,5 mil. euro

Pentru anul în curs, Gral Medical mizează de asemenea pe un avans al afacerilor, mai mare chiar decât cel din 2009.

“Pentru anul 2010 ne propunem o creştere cu 50% a cifrei de afaceri , creştere susţinută o parte de centrele existente, printr-o diversificare a serviciilor oferite, iar pe de altă parte, prin aportul adus de proiectele noi”, a declarat Robert Şerban.

Pentru 2010 Gral Medical va derula şi finaliza proiecte în capitală cu investiţii ce vor depăşi 3,5 milioane de euro.

”În anul 2009 am finalizat studiul de fezabilitate pentru deschiderea unui Spital Privat iar în prezent analizăm ofertele unui partener internaţional pentru finanţarea proiectului. În paralel cu acest proiect am prevazut în bugetul pentru anul 2010 peste 3,5 milioane euro investiţii pentru deschiderea de noi centre specializate care vor asigura infrastructura Spitalului”, a mai sompletat  actionarul Gral Medical.

La nivelul Grupului, Gral Medical a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de peste 45.2 milioane lei. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical SRL şi Medical Center Gral.