Industria auto a fost cea mai grav afectată de criza economică, însă există un segment care a crescut chiar şi în criză şi în special în zonele afectate de războaie sau de atacuri teroriste. Este vorba de segmentul autovehiculelor blindate. Americanii de la Texas Armoring Corporation au înregistrat o creştere a afacerilor cu 15% de la an la an, în ultimii trei ani, cele mai multe comenzi venind din Orientul Mijlociu.

Clienţii sunt oameni cu bani care se tem pentru viaţa lor şi a familiei. “Dacă ai bani, ar fi ciudat să nu cheltuieşti mai mult pe o maşină care să îţi asigure protecţia. Dacă ai în conturi 10 milioane de dolari, să plăteşti 200.000 de dolari pe o maşină blindată nu e deloc prea mult”, a declarat un oficial al companiei Texas Armoring Corporation.

Maşinile blindate se vând în special în ţări precum Siria, Irak, Libia, Liban, Iordania sau Yemen. În aceste ţări ajung în fiecare an 3.000 de maşini blindate.
Nu oricine îşi poate cumpăra o maşină blindată. Cei care vor un astfel de autovehicul sunt verificaţi în prealabil de Texas Armoring Corporation. “Nu vindem maşini blindate teroristilor”, a declarat un oficial al Texas Armoring Corporation.