Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internaţional Timişoara, în prima jumătate de an, a fost consemnată o creştere a numărului de pasageri cu 29%, comparativ cu anul precedent. Dacă în perioada ianuarie – iunie 2014 un număr de 331.147 de pasageri au călătorit de la Aeroportul Timişoara, în aceeaşi perioadă a anului 2015 au fost înregistraţi 426.939 pasageri. 

O creştere semnificativă apare şi la numărul de zboruri, în condiţiile în care, în prima jumătate a anului trecut, 4.855 de aeronave au aterizat sau decolat de la Timişoara, în timp ce, în 2015, numărul acestora a crescut cu 12,2%, înregistrându-se 5.447 de zboruri. 

Traficul cargo a fost, de asemenea, în urcare, cu 23%, de la 920 de tone în ianuarie – iunie 2014, la 1.137 de tone în prima jumătate a acestui an. 

Conform sursei citate, creşterea numărului de pasageri, a mişcărilor de aeronave şi a traficului cargo din primele şase luni ale acestui an s-a reflectat şi în majorarea veniturilor. Astfel, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat o creştere a veniturilor din servicii aeroportuare cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

În plus, managementul a fost preocupat în această perioadă şi de reducerea permanentă a cheltuielilor, realizându-se o diminuare cu 15% a cheltuielilor în primul semestru, faţă de perioada ianuarie – iunie a anului precedent. 

Şi cifra de afaceri a avut o creştere cu 10% în primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2014, de la 2,8 milioane euro la 3,1 milioane euro. 

'Acest trend ascendent se menţine deja de la finele anului trecut, iar pe timpul verii numărul de pasageri va creşte şi mai mult, deoarece au intrat şi cursele charter, mai numeroase decât în 2014', a declarat directorul AIT, Iulian Daniel Idolu. 

AGERPRES