Proiectul de lege a fost adoptat cu 230 de voturi pentru, 78 de voturi împotrivă și 4 abțineri.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea transferului, cu titlu gratuit, al pachetului integral de acţiuni deţinut de stat la Societatea Naţională „Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia” S.A. din proprietatea privată a statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Judeţean Timiş şi, respectiv, în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

Ce prevede actul normativ

„Se aprobă transferul, cu titlu gratuit, al pachetului de 80% din acţiuni deţinut de stat la Societatea Naţională ‘Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia’ S.A. din proprietatea privată a statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Judeţean Timiş într-un pachet de 55% din acţiuni şi, respectiv, în proprietatea privată şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara într-un pachet de 25% din acţiuni”, prevede actul normativ.

Ministerul Transporturilor a informat Parlamentul că nu susţine acest proiect.

Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind decizională în acest caz.

Ce spune Alfred Simonis

Anunțul a fost făcut de deputatul PSD Timiș Alfred Simonis, care susține, într-un comunicat de presă, că aceasta este o „mare victorie împotriva baronilor PNL”, care ar fi dorit comasarea Aeroportului din Timișoara cu cele din Arad și Caransebeș.

„Este o mare reușită, o victorie împotriva baronilor PNL-iști care au încercat fără succes să pună mâna pe aeroport, un câștig pentru oraș și pentru timișoreni deopotrivă.

Așa cum am mai spus, datoria noastră este să acționăm ferm pentru binele comunității noastre și să facem front comun împotriva celor care încercă să distrugă lucrurile bune doar pentru interesele de gașcă.

Aeroportul din Timișoara a fost un exemplu de succes și, după votarea legii, este absolut sigur că va și rămâne așa”, a transmis deputatul Simonis.