Potrivit unui comunicat transmis de CNAB, AIHCB este primul aeroport din România care a primit, în anul 2013, certificarea Airport Carbon Accreditation, Nivel 1 – Cartografiere, înscriindu-se totodată în topul primelor 90 de aeroporturi din lume care au îndeplinit criteriile internaţionale pentru a fi acreditate în domeniul analizei şi reducerii emisiilor de carbon.
Amprenta de carbon a CNAB, punct de lucru Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, cuprinde emisiile directe de CO2 provenite din sursele proprii sau aflate sub controlul direct al aeroportului (centrale termice, grupuri electrogene, flotă vehicule, echipamente deservire aeronave la sol, echipamente intervenţie în caz de incendiu), precum şi emisiile indirecte de CO2 prin consumurile de energie electrică achiziţionată. Certificarea Airport Carbon Accreditation, Nivel 1 a fost obţinută în urma unui proces laborios de identificare şi evaluare a acestor surse.
Reducerea emisiilor de carbon este realizată în condiţiile unei creşteri substanţiale de trafic (pasageri şi aeronave) pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.
În prezent, în programul global Airport Carbon Accreditation sunt acreditate 157 de aeroporturi, din care 108 sunt în Europa (29 sunt acreditate la Nivelul 1, 37 la Nivelul 2, 20 la Nivel 3 şi 22 la nivel 3+).