Adrian Volintiru are o experienţă profesională de 18 ani în domeniul energie, petrol şi gaze, el urmând să exercite mandatul pe o perioadă de patru luni până la finalizarea, conform legii, a procedurii de selecţie a directorului general pe o perioadă de patru ani.

„Consiliul de Administraţie îşi reafirmă angajamentul pentru dezvoltarea societăţii Romgaz, cu respectarea procedurilor legale şi cu apărarea intereselor legitime ale societăţii. Compania trebuie şi îşi va atinge obiectivele investiţionale importate aflate în derulare, respectând toate principiile legale şi de guvernanţă corporativă”, se mai arată în comunicat.

Volintiru îl înlocuieşte la şefia Romgaz pe Corin-Emil Cindrea, care fusese numit în decembrie 2017, cu un mandat de patru luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la maximum şase luni.

„Pentru o corectă informare a opiniei publice, Consiliul de Administraţie precizează că domnul Corin Emil Cindrea, care a deţinut funcţia de director general interimar, nu a mai fost nominalizat”, susţin reprezentanţii Romgaz, în comunicatul de vineri, 15 iunie.

„L-am numit pe domnul Adrian Volintiru pe 4 luni, timp în care se va derula selecţia pentru numirea directorului general pe patru ani în conformitate cu OUG 109 (privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice – n. r.). Selecţia va fi deschisă, participă orice persoana interesată şi care se califică, şi din afara societăţii. Adrian Volintiru are o experienţă de peste 18 ani în domeniul energie, petrol, gaze, în poziţii de top management în companii de prestigiu din această industrie şi sunt convins că va fi un factor catalizator în îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare ale societăţii. Sediul Romgaz va rămâne la Mediaş şi nu se va muta la Bucureşti pentru că nu există o raţiune funcţională sau economică în acest sens – şi fac această precizare pentru a înlătura orice speculaţii care s-au făcut pe acest subiect”, a declarat Liviu Nistoran, președintele Consiliului de Administraţie al Romgaz, citat de Agerpres.