Medicul Adrian Streinu-Cercel, senator PSD şi preşedinte al Comisiei de Sănătate din Senat, s-a declarat ferm împotriva impunerii obligativităţii certificatului verde pentru angajaţii din România.

Proiectul de lege ce vizează această măsură a picat la vot în Senat, miercuri, şi merge acum la Camera Deputaţilor, forul decizional în acest caz.

Adrian Streinu-Cercel: Românii se vor trezi cu gunoiul pe străzi sau fără apă potabilă

Adrian Streinu-Cercel afirmă că o astfel de lege i-ar lăsa pe unii angajaţi în imposibilitatea de a-şi face teste din propriul buzunar, pentru că salariile nu sunt foarte mari peste tot, dând drept exemplu pe cei care lucrează la companiile de salubritate sau la companiile de apă.

Rezultatul îi va viza apoi pe toţi românii. Companiile îşi vor concedia angajaţii, după noua lege, iar noi ne vom trezi cu gunoiul pe străzi sau fără apă potabilă.

“Dacă lumea va refuza să-și facă test pentru că nu va avea bani, și aici vorbesc despre cei care lucrează la strâns gunoiul, cei care lucrează la companiile de apă, unde nu sunt salarii foarte mari, care reprezintă locuri deosebit de importante și strategice în combaterea unei epidemii, cu ce ne vom trezi? Simplu.

Cu gunoaie pe străzi, pentru că vor fi dați afară conform acestei legi, fără apă potabilă, pentru că nu se vor mai duce la serviciu și ca atare apa nu va mai fi decontaminată și bună de băut, et cetera, et cetera”, a declarat, miercuri, senatorul PSD.

“Chiar ne-a luat Dumnezeu mințile și nu mai putem să judecăm corect?”

Adrian Streinu-Cercel mai indică şi faptul că angajaţi strategici în combaterea unei epidemii, precum poliţiştii, ar putea fi şi ei afectaţi de această măsură. Medicul consideră că este o fractură de logică introducerea unei astfel de legi chiar în plin val epidemic în România.

“Nu mai vorbesc de polițiști, nu mai vorbesc de pompieri, nu mai vorbesc de celalalte. Toate aceste instituții sunt strategice pentru combaterea unei epidemii.

Și atunci, nu cumva este o fractură de logică să venim cu un astfel de act normativ în acest context în care suntem în plin val epidemic. Chiar ne-a luat Dumnezeu mințile și nu mai putem să judecăm corect?”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.