Greva foamei la Televiziunea Română! Protestul extrem va începe joi, 28 octombrie, în faţa sediului TVR.

Greva foamei la TVR! Viaţa angajaţilor este pusă zilnic în pericol. Acuzaţii grave la adresa conducerii

Vor intra în greva foamei angajaţii Formaţiei de Intervenţie, Salvare şi Prim Ajutor din cadrul Societăţii Române de Televiziune, preşedintele MediaSind TVR şi încă un angajat.

Motivul invocat de aceştia pentru protestul ce va începe joi: Ramona Săseanu, directorul general interimar al TVR, a refuzat să discute cu membrii acestui departament despre situaţia instalaţiilor de stins incendiiile, care sunt nefuncţionale.

“Decizia privind intrarea în greva foamei a fost luată în urma refuzului directorului general interimar, Ramona Săseanu, de a discuta cu angajaţii nemulţumiţi, în prezenţa preşedintelui MediaSind TVR, Sorin Torică.

Faţă de această încălcare flagrantă a dispoziţiilor Legii nr. 62/2021, a Codului Muncii şi a Convenţiilor OIM referitoare la drepturile membrilor de sindicat, cei aproximativ 20 de angajaţi au părăsit astăzi, 27 octombrie 2021, sala de şedinţe, lăsând-o pe Ramona Săseanu doar cu acoliţii săi”, potrivit unui comunicat al Sindicatului Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind.

Angajaţii Formaţiei de Intervenţie, Salvare şi Prim-Ajutor au sesizat situaţia gravă în care a ajuns TVR, fără instalaţii funcţionale de stins incendiile, şi în luna iulie a acestui an.

Au trecut trei luni de atunci, iar angajaţii trag un nou semnal de alarmă şi spun că situaţia a devenit extrem de gravă, viaţa angajaţilor TVR fiind pusă zilnic în pericol din cauza incompetenţei şefilor instituţiei.

“Dacă se întâmplă vreun incendiu, instituţia este neacoperită în totalitate”

Oamenii spun că şi numărul de pompieri este insuficient: “De o săptămână avem o situaţie extrem de gravă, una ce nu a mai fost întâlnită în ultimii 30 de ani. Una dintre ture funcţionează cu doi pompieri!!! În teorie, pentru că în practică de toată televiziunea se ocupă doar unul singur! Celălalt e la staţia de avertizare.

Dacă se întâmplă vreun incendiu, instituţia este neacoperită în totalitate. (…) Şi pe celelalte ture situaţia este oarecum asemănătoare, în sensul că sunt zile cu doar doi pompieri. Sunt mai rare, dar sunt.”

SRJ MediaSind solicită public preşedintelui PNL, Florin Cîţu, şi deputatului Gigel Ştirbu, retragerea din fruntea TVR a Ramonei Săseanu, întrucât viaţa angajaţilor Televiziunii Române este zilnic pusă în pericol din cauza incompetenţei actualei echipe manageriale, se menţionează în comunicatul organizaţiei sindicale.

De asemenea, SRJ MediaSind – Filiala MediaSind TVR reiterează solicitarea făcută partidelor politice de a da dovadă de responsabilitate şi de a numi un Consiliu de Administraţie competent în cea mai mare instituţie publică de presă.