Poliţia Română face controale de amploare în întreaga ţară, pentru a verifica modul în care românii respectă noile restricţii impuse de autorităţi!

Poliţiştii au dat sute de amenzi doar în Capitală! Dosar penal pentru cine prezintă certificat verde fals

Oamenii legii verifică mai ales dacă oamenii respectă regulile legate de certificatul verde. În Bucureşti, spre exemplu, poliţiştii şi jandarmii au descins în marile centre comerciale, dar şi în sălile de jocuri de noroc şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate respectarea regulilor sanitare, dar şi dacă jucătorii din casele de pariuri au certificatul verde asupra lor. Câteva persoane au fost depistate fără acest document la ei şi au primit amendă pentru asta. Au scos din buzunar între 500 şi 2.500 de lei.

Cine prezintă un cod QR fals sau al altei persoane, se alege chiar cu dosar penal!

Jandarmeria: Ne asigurăm mai întâi că cetăţenii şi operatorii au înţeles baza legală, apoi verificăm şi respectarea ei

În urma controalelor efectuate în ultimele 24 de ore, oamenii legii au dat sute de amenzi şi în mall-urile din Bucureşti. Acţiunile de control se vor intensifica în zilele următoare, transmit poliţiştii.

“Desfășurăm zilnic aceste acțiuni informativ-preventiv pentru a ne asigura că cetățenii și operatorii economici și-au însușit, în primul rând, baza legală, că au înțeles-o, după care verificăm și respectarea acesteia.

Oamenii trebuie să găsească în noi un sprijin, un partener și trebuie să înțeleagă că doar împreună putem să depășim pandemia”, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob, potrivit realitatea.net.

 

“Ei consideră că noi nu trecem pe la astfel de săli de pariuri, dar noi încercăm să ajungem la toți operatorii economici”

“Poliția Capitalei împreună cu Jandarmeria București desfășoară controale și astăzi în zonele aglomerate, în mall-uri, în complexe comerciale, în mijloace de comun atât de suprafață, cât și de subteran.

Verificăm în special casele de pariuri, verificăm dacă clienții dețin coduri QR, verificăm dacă operatorii economici păstrează acea limită de 30% din capacitatea maximă pe care o poate avea respectiva societate. De asemenea, verificăm dacă clienții poartă măști corespunzător. Am găsit și cazuri în care persoanele nu purtau măști deloc sau nu aveau coduri QR.

Ei consideră că noi nu trecem pe la astfel de săli de pariuri, dar noi încercăm să ajungem la toți operatorii economici. Acțiunile vor continua și în complexele comerciale. Persoanele fizice pot fi sancționate pentru lipsa codului QR, cu amendă de la 500 la 2.500 de lei, iar în cazul în care se folosește un cod QR fals, se întocmește dosar penal”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.