Mai exact, în cursul zilei de marți, polițiștii prahoveni au făcut marți percheziții la patru „vrăjitori” din Ploiești, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova. Sursa citată arată că așa zișii vrăjitori sunt suspectați că au înșelat zeci de oameni din întreaga țară, pretinzând că au „har divin” și că pot rezolva orice problemă, iar prejudiciul este estimat la circa 200.000 de lei.

Potrivit datelor comunicate, marţi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune în formă continuată, patru mandate de aducere fiind puse în executare.

Sursa citată arată că 17 persoane ar fi fost induse în eroare de cei patru vrăjitori, care spuneau că pot rezolva orice fel de problemă socială pentru o anumită sume de bani. În urma perchezițiilor făcute, mai multe sume de bani, dar și telefoane mobile și obiecte folosite în cadrul activității infracționale au fost riidacate.

Zeci de persoane înșelate de 4 vrăjitori

„Din cercetări a rezultat că cele 4 persoane ar fi indus în eroare 17 persoane, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării nereale că au har divin şi pot rezolva orice fel de problemă socială. În urma percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, bani şi obiecte folosite la activitatea infracţională. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 200.000 de lei”, menţionează sursa citată.

Pe lângă cele 17 persoane menționat anterior, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova anunță că alte 25 de persoane urmează să mai fie audiate. În ceea ce privește persoanele vinovate de această situație controversată, surse judiciare au declarat pentru Digi24, că persoanele vizate în cauză sunt două femei şi doi bărbaţi. Aceștia pretindeau în oraș că sunt vrăjitori și că pot rezolva orice problemă de tip social pentru anumite sume de bani.

Pentru ca mobilizarea să fie un succes, acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale Ploieşti, în activitate fiind implicaţi şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

De menționat este faptul că cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. Totodată, au fost dispuse comisii rogatorii pentru audierea altor 25 de persoane vătămate de pe întreg teritoriul României. Mai exact, pe lângă persoanele din Ploiești, există posibilitatea ca și alte persoane din țară să fi fost înșelate de cei 4 suspecți.