Potrivit unor surse apropiate anchetei, Căşuneanu pare să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, în condiţiile în care se manifestă zgomotos şi plânge în hohote. 

Când a fost adus la sediul Parchetului, acesta a spus, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că nu se consideră vinovat de nimic şi că procurorii sunt "nebuni". 

Întrebat de ce a fost adus la PCA Ploieşti, el a răspuns că motivul este acela că a fost achitat într-un dosar la Târgu Mureş. 

"Că m-a achitat la Curtea de Apel Târgu Mureş şi nu le convine, că sistemul e împotrivă (…) la oamenii care sunt nevinovaţi şi care (cuvinte obscene – n.r.). (…) Voi sunteţi nebuni? Mai prost ca mine nu a fost nimeni. 3.500 de angajaţi în România şi am plătit toate taxele şi impozitele. De când mă freacă ăştia, de nouă ani, nu am mai putut să le plătesc pe toate, dar le voi plăti şi să vă fie ruşine că nu aţi fost în stare să scrieţi că un om care are 3.500 de angajaţi şi-a plătit întotdeauna taxele şi impozitele. Nu am avut treabă cu drumuri, cu (…) ce spuneţi voi (…). Nimeni nu a spus că am trei fabrici, că nu am avut nicio treabă cu drumuri, cu statul până în 2004-2005 şi că de acolo mi s-a tras că mi-aţi pus o etichetă", a spus Costel Căşuneanu. 

De asemenea, întrebat de ce este acuzat, el a răspuns că nu este acuzat de nimic, iar procurorii sunt "nebuni". 

"De nimic! Sunt nişte nebuni, îs cu porcu' ăştia! Mă duc la ei acum, nu au nicio treabă", a răspuns omul de afaceri. 

Marţi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat 16 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Sibiu şi Ilfov. 

Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracţional, specializat în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Din cercetări a reieşit că, persoane fizice şi administratorii unor societăţi comerciale ar fi comis o serie de nereguli, eludând prevederile legale în vigoare, în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului prin diminuarea artificială a bazei impozabile. 

Astfel, în perioada 2010 – 2016, membrii grupării infracţionale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societăţile îşi desfăşoară activitatea, respectiv produse energetice şi construcţii. 

Banii obţinuţi în urma activităţii infracţionale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăţilor implicate şi ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, i-ar fi predau adevăraţilor beneficiari. 

Prejudiciul cauzat prin evaziune este de 2.133.549 de lei, iar în urma spălării banilor s-a creat un prejudiciu în valoare de 6.152.575 de lei. 

AGERPRES