A fost dezbatere cu scandal, miercuri, în Senatul României, iar la final proiectul de lege care prevedea obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă a fost respins. Camera Deputaţilor este camera decizională în acest caz.

Proiectul a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.

Liderii AUR au salutat imediat această “victorie”

Reacţiile celor doi lideri AUR au venit imediat după decizia luată în Senat. Copreşedintele Claudiu Târziu a scris, pe pagina sa de Facebook, că “adepții dictaturii sanitare au fost prea puțini pentru adoptarea acestei legi organice”. El indică totuşi faptul că lupta va continua în Camera Deputaţilor, dar le transmite tuturor susţinătorilor AUR că: “Împreună putem opri dictatura!”

“VICTORIE în Senat! Rugăciunile ne-au fost ascultate și Dumnezeu a făcut o minune de ziua Sf. Dimitrie cel Nou.

Legea certificatului verde a fost respinsă! Adepții dictaturii sanitare au fost prea puțini pentru adoptare acestei legi organice. Lupta continuă la Camera Deputaților.

Susținerea dumneavoastră, manifestată prin mii de mesaje trimise senatorilor pe telefon și email, a contat enorm.

Împreună putem opri DICTATURA!”, este mesajul integral postat de Claudiu Târziu.

George Simion: O victorie a la Pirus! Continuăm lupta!

Şi George Simion a avut o reacţie imediată pe pagina sa de socializare.

“Totuși victorie a la Pirus! Le trebuiau 69 de voturi pentru și au avut doar 67. Continuăm lupta!”, a scris copreşedintele AUR.

“Ne-au lipsit două voturi ca să respingem obligativitatea certificatului verde la Senat. Data viitoare trebuie să trimitem mai mulți senatori AUR în Parlament!

Nici ei nu au strâns numărul de voturi! 67 în loc de 69 voturi! Dumnezeu ține cu noi!”, a mai afirmat George Simion într-un alt mesaj.

Ce prevedea proiectul de lege care a picat astăzi în Senat?

Proiectul respins astăzi în Senat prevedea ca certificatul verde să fie cerut pentru angajații de la stat și privat.

Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, mai precizează proiectul.

După 30 de zile contractul de muncă poate fi desfăcut. De asemenea, costul testelor COVID-19 este suportat de către personalul unităţilor publice.