Adrian Năstase, fost premier al României şi preşedinte al PSD, a scris pe blogul său despre numirea lui Mircea Geoană în poziţia de Secretar general adjunct al NATO. Fostul lider politic apreciază că asta înseamnă atât o recunoaştere a acţiunilor României, cât şi o recunoaştere a calităţilor lui Mircea Geoană.

“M-a bucurat foarte mult desemnarea lui Mircea Geoană ca Secretar general adjunct al NATO. Este o recunoaştere a acţiunii consecvente a României în cadrul Alianţei şi este şi o recunoaştere a calităţilor de diplomat şi de om politic ale lui Mircea Geoană. Mă bucur că, în contextul unor deziluzii legate de politica internă şi de nerealizări în politica externă, această desemnare oferă un dram de speranţă şi arată drumul pe care trebuie să mergem. ”, notează Adrian Năstase pe blog.

Fostul premier îşi aduce aminte şi de contribuţia lui Mircea Geoană la consolidarea relaţiilor dintre România şi Alianţa Nord-Atlantică: “Îmi aduc aminte, cu acest prilej, de începuturile legăturilor noastre cu Alianţa atlantică – spre exemplu, vizita in România, de acum 30 de ani, a secretarului general al NATO, Manfred Woerner, un mare prieten al ţării noastre. Mi-am amintit şi că România a fost prima ţară care a semnat, între ţările din Europa centrală şi de est, Parteneriatul pentru pace cu NATO. Iar apoi eforturile de negociere, evenimentul de la Casa Albă pentru depunerea instrumentelor de ratificare. Mircea Geoană a avut o contribuţie importantă la toate acestea, iar în 2004 a fost martor la ridicarea drapelului românesc la Cartierul general al NATO, la Bruxelles. ”

Adrian Năstase încheie cu un mesaj către fostul său coleg de partid: “Felicitări, Mircea! Este o mare onoare pentru tine, dar şi pentru România.”