Klaus Iohannis s-a speriat de amploarea situației

”După părerea mea, Klaus Iohannis la început a vrut să se implice pentru a arăta că nu îl mai interesează alegerile anticipate care erau, au fost o lungă perioadă de timp, prioritatea apolitică absolut a României în concepția sa. După care și a dat seama că e foarte riscant să gestionezi o problemă, o chestiune, o criză în care mor oameni, și în care în fiecare zi ai mărturii despre disfuncții din spitale, din județe, și atunci l-a lăsați pe ministrul Vela, pe ceilalți din zona medicală. Iar televiziunile sigur că au urmat această linie așa încât cred că Iohannis practic a dorit să se distanțeze de aceste chestiuni.”, spune Năstase.

Toate partidele vor ieși în pierdere

”Faptul că Parlamentul nu funcționează sau în orice caz nu este vizibil, generează o lipsă de vizibilitate și pentru partide. De asta într-un fel vorbeam într-un articol, într-un comentariu anterior, despre o anumită disipare a partidelor politice și parțială a Sindicatelor. Dar partidele mai mici nu cred că vor câștiga. Pierd toate partidele. Mă uit, PSD-ul practic tace, cu o distincție absolut extraordinară. PNL-ul nu se mai manifestă decât sub forma guvernării și reprezentanții săi merg pe mesaje transmise unitar, dar care nu sunt convingătoare.

Și atunci mod evident la nivel politic pierderile sunt evidente. Singurul care mi se pare că se bate mai mult și devine mai vizibil este Victor Ponta. Care, chiar dacă uneori șarjează mai mult decât ar trebui, dar marchează niște puncte importante. Călin Popescu Tăriceanu, de asemenea, încearcă să revină la o zonă mai ridicată în sondaje și în opinia publică. În rest nu am văzut lucruri deosebite la nivel politic.”, a spus Adrian Năstase, în cadrul interviului acordat pentru blogul lui Ion Cristoiu.