Năstase susține că este destul de trist dacă fostul jurnalist va fi steagul cu care PNL va defila la europarlamentare.

„N-am nimic cu Rareș Bogdan, dar, dacă el este steagul sub care vor defila cei de la PNL, e, totuși, destul de trist. Îi cunosc din 90 încoace pe marii liberali. Am avut relații de respect și de prețuire cu ei”, a spus Adrian Năstase, joi seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

De ce a fost ales Rareș Bogdan?

„PNL are foarte multi oameni de calitate, foarte multi oameni competenti, foarte multi lideri care ar fi putut deschide lista pentru europarlamentare. Optiunea mea pentru Rares Bogdan a fost dictata de mai multe motive.

Primul si cel mai important lucru, pe care putina lume il cunoaste, este acela ca Rares Bogdan nu se inscrie pentru prima oara in PNL, el revine in PNL. Rares Bogdan a fost presedintele Organizatiei de Tineret a Partidului Aliantei Civice, Partidul Aliantei Civice, in momentul fuziunii in 1997 cu PNL, Rares Bogdan a devenit membru al PNL avand pozitia de prim-vicepresedinte al Organizatiei de Tineret la nivel national.

AdvertisementRares Bogdan a activat in PNL si este un om foarte apropiat de valorile, de principiile si doctrina noastra. De altfel, in cariera lui de jurnalist a fost un jurnalist angajat, un jurnalist care, cel putin in ultima perioada, a fost unul dintre cei mai critici jurnalisti la adresa guvernarilor PSD-ALDE.

Rares Bogdan a fost varful de lance in media romaneasca a luptei impotriva abuzurilor si faradelegilor comise de guvernarea PSD-ALDE. Locul lui Rares Bogdan in PNL este de necontestat si decizia de a-l readuce in PNL este o decizie pe care am luat-o dupa consultarea foarte multor colegi, dupa realizarea unor cercetari sociologice de compatibilitate intre Rares Bogdan si PNL si mai ales cu sustinatorii din PNL”, explica Ludovic Orban.

Mai mult, fostul jurnalist stă foarte bine la capitolul încredere.

„Trebuie sa stiti urmatorul lucru, Rares Bogdan are o cota de incredere foarte mare si cota de incredere o are in special pe publicul ne-PSD, publicul care nu voteaza cu PSD, publicul care este impotriva PSD.

Rares Bogdan este un absolvent de stiinte politice, este un om care a studiat doctrinele politice, istoria gandirii politice, este un om cu o cultura politica, de asemenea, este un om extrem de bine informat, un om care are capacitatea de a intelege foarte bine problemele politice atat la nivel national cat si la nivel international.

Nu in ultimul rand, Rares Bogdan este un patriot, este un om credincios, este un om care a aderat neconditionat la valorile, la strategia si la obiectivele PNL iar de cand a revenit in PNL si s-a inscris in cursa pentru Parlamentul European este alaturi de baza PNL oriunde se face campanie si a fost primit extrem de bine”, a completat Orban.