Fostul premier, Adrian Năstase a comentat dur recenta înscriere a europarlametarului Cristian Preda în partidul PLUS, condus de Dacian Cioloș. Năstase îl cataloghează pe Cristian Preda ca un fost mercenar al lui Traian Băsescu, descriind activitatea sa din Parlamentul European ca fiind anti – românească.

“Iata ce scria, cu orgoliu, pe blogul sau, in urma cu cativa ani, Cristian Preda: „Ni s-a spus în mai multe feluri: „intelectualii lui Băsescu„, „reformatorii„, „grupul de la Bruxelles” etc. Sunt incluși aici Monica Macovei, TRU, Sever Voinescu, Teodor Baconschi și autorul acestei note. Nu noi ne-am dat un nume. Ziariștii au făcut-o, apoi adversarii PDL, apoi colegii noștri de organizație”.
Recent, individul Cristian Preda s-a „transferat” insa din grupul de mercenari intelectuali ai lui Basescu la grupul „intelectualilor lui Ciolos”. Traseismul sau poate fi un exemplu de scoala: mandru utecist, ideolog de dreapta, tuter la Emil Constantinescu, admirator si consilier al lui Basescu, membru PDL si sinecurist la Bruxelles. Realizarile sale anti-romanesti in Parlamentul european sunt cunoscute.
De ce isi cauta Preda un alt cuib, este clar. Dar de ce oare l-a acceptat Dacian Ciolos in echipa sa?
PS Daca vreti sa intelegeti mai bine metamorfozele „intelectualilor” apropiati de regimul Basescu, va sugerez o lectura interersanta, cartea lui Lucian Boia,” Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950″, Humanitas, 2011″, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că s-a înscris în PLUS, partidul condus de fostul premier, Dacian Cioloş. El a precizat că nu va candida la alegerile europene din luna mai şi precizând că, prin afilierea sa, formaţiunea va avea delegaţi în toate secţiile de vot. Cristian Preda a fost ales europarlamentar în 2014 pe lista PMP, dar a fost exclus din partid pe fondul conflictului cu Elena Udrea, la acea vreme preşedintele al  partidului. Europarlamentarul a făcut campanie deschisă la Preşedinţie pentru Monica Macovei, membru PDL şi candidat independent.