Traian Băsescu se îndreaptă către un final de carieră politică

Potrivit lui Crin Antonescu, Traian Băsescu se îndreaptă către un final de carieră politică, deja „s-a lepădat mai toată lumea care a stat în preajma lui”, iar, acum, „poartă răspunderea deciziilor sale politice.” Acesta a atras atenția faptului că persoanele din anturajul lui sunt încă active pe scena politică din România și day lecții de moralitate, dându-i drept exemplu pe Cristian Preda (fost membru al Parlamentului European) și Gabriel Liiceanu (filozof), care, anterior, îl lăudau pe Traian Băsescu, dar, acum, îi dau lecții de etică.

Traian Băsescu se îndreaptă către finalul carierei politice, oricum s-au lepădat toți cei care îi erau foarte slugarnici, domnul Liiceanu, cu domnul Pleșu și alții care au fost „diriginți ai conștiinței românești” în perioada Băsescu. Toți acești oameni nu au nicio remușcare pentru că au susținut un răufăcător politic. Acești oameni vor continua în România dincolo de sfârșitul politic al lui Traian Băsescu.

Uită rapid cum se distrau în trecut pe plajă în timp ce filmau un videoclip cu Elena Udrea. Domnul Cristi Preda apare acum pentru a ne oferi lecții de moralitate, chiar când doamna Udrea a fost închisă, iar eu nu mă voi exprima cu privire la justitatea sau inechitatea acestei situații, deoarece aceasta ține de sistemul lor de justiție.

Titanii slugărniciei, în calitate de voci a conștiinței publice, de tenori ai moralității politice, publice, în calitate de diriginți ai conștiinței românești – nu par a avea măcar un semn de regret”, a declarat, vineri, Crin Antonescu în cadrul unui interviu acordat pentru Gândul.

Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie de către Parlamentul României

„Pe 20 aprilie s-au împlinit 16 ani de la momentul suspendării în Parlament a fostului preşedinte Traian Băsescu, un lucru extrem de util pentru țară. Deși eram un simplu parlamentar, președintele Partidului Inițiativa Națională, am avut un demers necesar României, prin care i-am convins pe toți, și am și scris moțiunea de suspendare a lui Traian Băsescu, i-am convins pe toți parlamentarii și pe toate partidele cât de necesar era acest lucru”, a declarat Cozmin Guşă pentru Gold FM.

În continuare, el a relatat ce s-a întâmplat la marele miting de sprijin organizat în Piaţa Universităţii în sprijinul lui Traian Băsescu. A decis să meargă acolo, alături de alţi doi parlamentari, pentru a-i aduce aminte fostului preşedinte al României că promisese că-şi va da demisia în cinci minute, în cazul în care va fi suspendat.

„Cei doi parlamentari erau unul de la PSD, iar celălalt de la PNL: Victor Ponta şi Crin Antonescu. Unul și-a închis telefonul, altul n-a mai răspuns la telefon și am ajuns singur în Piața Universității. Am mai fost însoțit de către Lavinia Șandru, care era vicepreședinte al PIN, și de către un consilier de-al meu, un prieten, om în vârstă, Mircea Popa”, a adăugat Cozmin Guşă.