Fosta conducere ALPAB a achiziţionat patru ambarcaţiuni de la Euronautica şi aceasta s-a angajat prin contract să le înmatriculeze la Autoritatea Navală Română. Autoritatea a refuzat însă înmatricularea ambarcaţiunilor, deoarece Euronautica a livrat ambarcaţiuni cu alte caracteristici tehnice decât cele prevăzute în contract.
Din această cauză, ambarcaţiunile trebuie modificate din punct de vedere tehnic pentru a le creşte stabilitatea şi pentru a putea transporta numărul de persoane în conformitate cu dispoziţii contractuale.
Pe motiv că termenul limită de înmatriculare a ambarcaţiunilor a fost 1 mai 2008, prin sentinţa nr. 535/9.02.2011, instanţa a dispus obligarea Euronautica la plata penalităţilor de întârziere în cuantum de 1% pe zi din valoarea contractului de la 1 mai 2008 până la îndeplinirea obligaţiei de înmatriculare. Valoarea contractului este de 1.190.692 lei, plus TVA (19% la vremea respectivă) acţiunea a fost înregistrată la data de 30 noiembrie 2009.
Sentinţa poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, iar potrivit sentinţei Tribunalului Bucureşti, prejudiciul ALPAB urmează a fi recuperat prin plata de către Euronautica Motors a penalităţilor de întârziere.

Te-ar putea interesa și: