”În primul rând ceea ce trebuie spus este că dezvăluirile care s-a făcut referitoare la relația tatălui său cu Securitatea în sensul în care acesta a fost unul din informatorii regimului Ceaușescu nu sunt deloc noi. Și acest lucru ridică primele semne de întrebare asupra onestității lui Vlad Voiculescu și a demersurilor sale politice din ultimii ani.

Știa Vlad Voiculescu în 2016 când s-a lansat în politică că are o problemă în biografie? Bineînțeles! În martie 2015, Curtea de Apel dăduse decizia de colaborare cu Securitatea pentru tatăl său.

De ce a preferat să tacă? Greu de înțeles.

În condițiile în care potrivit documentelor pe care le publicăm astăzi decizia Curții de Apel București este din 2015 prima întrebare care se pune este de ce nu a spus de la bun început că are o problemă în biografia sa politică.

Într-adevăr copiii nu pot fi făcuți responsabil pentru păcatele înaintașilor, chiar atunci când este vorba despre tatăl lor.

Însă dacă copiii decid să facă politică, să ceară votul oamenilor, să se prezinte în fața lor cu o biografie falsă atunci nu au de ce să se mire că le va izbucni scandalul în față. Și vor fi considerați mincinoși. Și impostori.

Onestitatea este cea care salvează oameni în situații de acest tip. Curajul și cinstea a salvat numele lui Alexandru Paleologu, unul din primii foști deținuți politici care a recunoscut colaborarea cu Securitatea. Iar acest lucru nu a afectat cariera fiului său, Theodor Paleologu.

La polul opus, minciuna strecurată în biografie patronului de presă Sabin Orcan l-a transformat într-un impostor. Care acum îi ia apărarea lui Vlad Voiculescu sperând că mizeria din biografia sa trece neobservată.

Atribuirea unor studii universitare inexistente, punându-l într-o postură similară cu plagiatorii pe cu cei pe care îi judecă sub un brand prestigios. Mânjit de o minciună inutilă, demontată de evz.ro în cele mai mici amănunte:

Ceea ce vreau să spun este că fie că te numești Paleologul, Voiculescu sau (B)Orcan ți se aplică aceleași reguli atunci când devii persoană publică. Iar când faci judecăți de valoare trebuie să te gândești că prima responsabilitate o ai față de cei care te ascultă sau te votează.  Este datoria ta să fii cinstit. Un examen pe care Vlad Voiculescu l-a pierdut încă din 2015.

Documente exclusive

Tatăl lui Vlad Voiculescu nu a solicitat să se constate calitatea sa de necolaborator al Securității, ci a fost verificat automat prin efectul legii în baza căreia își luase certificat de revoluționar. Încă o dovadă că ceea ce s-a numit Revoluție a fost împănată cu securiști mascați, ar spune pseudo-istoricii coordonați de Mădălin Hodor. Un cercetător CNSAS care nu a descoperit aceste documente. Nici nu mă miră. Citiți care sunt etapele recrutării sale.

Recrutat în 1978, reconfirmat ca și informator al Securității în 1980, Vasile Voiculescu a avut o activitate extrem de laborioasă pe c are o puteți găsi în pagina următoare.

Marea problemă era că se asculta Europa Liberă! Asta turna la Securitate tatăl lui Vlad Voiculescu. Dar citiți singuri decizia Curții de Apel.

Analiza Curții de Apel cuprinde și detalii mai ample asupra subiectului.

Decizia C.A. București a putut fi una singură: a constat că Vasile Voiculescu a fost colaborator al Securității. În martie 2015, adică cu câteva luni înainte ca tânara speranță a politicii românești să devină în guvernul Cioloș șef de cabinet al ministrului de Finanțe, după care să salte direct la postul de ministru al Sănătății.”, scrie Dan Andronic pe Evz.ro.