Dezvăluire incredibilă a ministrul Sănătății din Spania, Carolina Darias. Aceasta a dezvăluit faptul că o a treia doză de vaccin este obligatorie în contextul în care apar noi variante ale bolii.

Ce ne vor obliga să facem

Într-un interviu la Onda Cero, ministrul a făcut dezvăluiri complete. „Totul pare să indice că va trebui să facem a treia doză. Am semnat un contract cu UE cu Pfizer și Moderna. Ceea ce va trebui stabilit este când va fi momentul pentru a administra noua injecție.”, a explicat Darias.

Darias a mers și mai departe când a fost întrebată dacă spaniolii vor trebui vaccinați în fiecare an. „Da, fără îndoială”, a răspuns ea, înainte de a insista că scopul este acum „să continuăm să vaccinăm pe toată lumea până când ajungem la da 100%” din populația din Spania.

Organismele internaţionale nu cred în a treia doză

Necesitatea celei de-a treia doze de vaccin nu este susținută de dovezi științifice deocamdată. EMA în Europa și FDA în Statele Unite spun că rezultatele studiilor publicate până în prezent arată că programul complet al tuturor vaccinurilor care au fost utilizate în Spania, Pfizer-BioNTech, Moderna, Janssen și AstraZeneca protejează împotriva tuturor variantelor cunoscute ale coronavirusului.

Afirmațiile lui Darias au primit deja răspunsul ministrului sănătății din Comunitatea Madrid, Enrique Ruiz Escudero, care a subliniat că înainte de a ridica posibilitatea unei a treia doze, Ministerul Sănătății ar trebui să lucreze pentru a asigura sosirea „flacoanelor pentru prima și a doua doză” în comunități.