China aplică reguli dure în plină pandemie. Testează permanent și închid zona, orașul chiar dacă apar doar câteva cazuri. Această dezvăluire a fost făcută, pentru Libertatea, de un român care locuiește de șase ani în această țară. Este vorba de Florin Pârvu, antrenor de fotbal.

Acesta a arătat că în China sunt restricții și reguli exigente, cu istoric digital, că nu merge cu falsuri și chinezii au ajuns să nu mai depindă de bancnote, ci să folosească telefonul pentru plăți, chiar și cele simple.

China se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă, luna viitoare. Cerințele de carantină pentru călătorii care sosesc din străinătate ar putea fi menținute pentru a evita perturbarea majoră a Jocurilor Olimpice, a reuniunii anuale a legislativului național din martie și a celui de-al 20-lea Congres al Partidului Comunist din trimestrul al patrulea.

Chinezii sunt extrem de atenți, intră imediat în alertă

Florin Pârvu a dezvăluit, conform sursei citate că în China se testează permanent și se închide chiar și un oraș întreg atunci când apar câteva cazuri!

„Dacă apare un caz, două, trei, uneori chiar asimptomatice, nu stau la discuții, introduc totul în carantină. Un orășel de un milion de euro, pe lângă Henan, a fost băgat în carantină de la câteva cazuri.

Mai ales că urmează Jocurile Olimpice de la Beijing, sunt extrem de atenți, intră imediat în alertă. Vor să facă din China o țară foarte safe”, a mărturisit Florin, conform sursei menționate.

„Cu totul altfel decât în România”

Antrenorul român a relatat că oamenii sunt extrem de responsabili și disciplinați în ceea ce privește regulile anti-COVID. În opinia sa, acesta este și motivul pentru care au ajuns să aibă puține cazuri și decese.

„Oamenii sunt relaxați, totuși. Cu totul altfel decât în România, de exemplu. Sunt învățați, educați în spiritul acesta, ei poartă masca încă dinaintea pandemiei. Dacă se spune că trebuie teste, vaccin, carantină, se aliniază toți. Chiar așa merg la teste, unele RT-PCR, aliniați! Sunt responsabili și disciplinați.

Nu merge să miște vreunul în front, dacă ți se zice să stai la rând sau să faci una, alta, unul nu mișcă! De aceea au ajuns să aibă puține cazuri și decese”, a mai povestit Florin Pârvu.

El a spus că nu a auzit sau nu știe de tratament preferențial în China.

Nu merge cu falsuri, vă zic direct!

”Nu caută să minimalizeze pandemia și indiferent de funcție, de poziție, nimeni nu driblează sistemul. (…) Nici naționala de fotbal a Chinei nu este exceptată. Nu merge cu falsuri, vă zic direct!”, a spus el.

Acesta a povestit că poți lua cartele de telefon doar pe bază de act de identitate. Primești un mesaj, cu QR, ești autentificat de compania de telefonie. El a arătat că nu merge să intri undeva nevaccinat cu certificatul altuia.

Mai mult chiar, există un istoric digital în care sunt trecute datele, cu toate testele. În plus, totul se plătește acum cu telefonul și rar mai sunt utilizați banii cash. Inclusiv pentru plata taxiului se plătește cu telefonul.