Adevărul despre mămăliga cu brânză!

Dr. Virgiliu Stroescu a spus adevărul despre mămăliga cu brânză! Medicul dezvăluie o altă informație greșită despre un aliment preferat de români, care crește periculos nivelul de colesterol – o presupusă mare otravă pentru organismul uman.

Medicul renumit a subliniat că acest preparat adorat de români pentru gustul său absolut delicios este extrem de periculos, deoarece poate influența în mod negativ nivelul colesterolului. Este vorba despre renumita combinație: mămăligă cu brânză rasă, smântână, unt și ouă ochiuri.

Medicul Virgil Stroescu a explicat că preparatul este gustos, dar a subliniat că este important să se analizeze situația. El a menționat că colesterolul este considerat cea mai mare problemă pentru organism și pentru planetă. Acesta a explicat că ciclopentanoperhidrofenantreno este gruparea responsabilă de producerea colesterolului. Aceasta funcționează ca un fel de ipsos pentru vase. Astfel, când un vas este deteriorat, colesterolul vine să-l repare.

De asemenea, medicul a adăugat că din colesterol se produce vitamina D și hormonii, însă cantitatea necesară este produsă de ficat.

De ce crește colesterolul

El a menționat că propriul său organism produce colesterolul în cantitatea corectă, dar atunci când consumă carne primită de la o vacă, colesterolul său crește. Medicul a evidențiat faptul că laptele, brânza, ouăle și alte produse de origine animală conțin colesterol, în timp ce produsele vegetale nu conțin colesterol, dar oferă fibre vegetale care sunt extrem de benefice.

”Este un preparat gustos, dar hai să analizăm puțin. Cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre este colesterolul, îi spune ciclopentanoperhidrofenantreno, este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase. Deci, ăsta când se sparge un vas, vine colesterolul și îl repară. Din el se face vitamina D, din el se fac toți hormonii, steroizii, dar are un lucru, în cantități mici, ficatul face exact cât trebuie.

Deci, mie îmi face colesterolul cât trebuie, însă atunci când vine cineva și îmi bagă o friptură, din care dă colesterol și de la o vacă și atunci îmi crește colesterolul.

Laptele, brânza, ouăle, toate produsele de origine animală au colesterol în timp ce produsele vegetale nu au colesterol și au fibre vegetale care sunt formidabile”, a declarat medicul Virgil Stroescu.

Acesta a explicat de ce este nocivă este carnea din galantare pentru organismul uman: ”Dacă o lași 10 ore se înnegrește. De ce salata se veștejește după patru zile și carnea atât de repede?

Ei, carnea roșie are în mijloc un nucleu de fier și fierul cu oxigenul face o substanță neagră la culoare. Ca să se oprească să nu fie altfel la culoare se pun nitriți, care e exact ca formolul.

Cu ajutorul acestor nitriți carnea rămâne la fel la culoare. Dacă pui nitriți îți stă așa trei zile. Ei, nitriții ăștia când intră în noi, nu mai putrezesc morții. Nitriții favorizează cancerul, aceștia împreună cu aminoacizii sunt cancerigeni”, a mai spus medicul.