Cât de sănătoasă este mămăliga cu brânză?

Mămăliga cu brânză este unul dintre preparatele cele mai îndrăgite de către români. Totuși, medicul nutriționist Virgiliu Stroescu spune că preparatul poate fi periculos pentru sănătate.

Expertul arată că mămăliga cu brânză influențează creșterea colesterolului. De altfel, a numit-o cea mai mare otravă a organismului uman.

De altfel, acesta a mai precizat că problema acestui preparat ține, de fapt, de ingredientele combinate. Medicul nutriționist Virgiliu Stroescu spune că produsele de origine de origine animală au colesterol. De cealaltă parte, produsele vegetale nu au. În schimb, acestea au fibre vegetale. Despre acestea, medicul nutriționist spune că sunt formidabile.

”Este un preparat gustos, dar hai să analizăm puțin. Cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre este colesterolul, îi spune ciclopentanoperhidrofenantreno, este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase.

Deci, ăsta când se sparge un vas, vine colesterolul și îl repară. Din el se face vitamina D, din el se fac toți hormonii, steroizii, dar are un lucru, în cantități mici, ficatul face exact cât trebuie. Deci, mie îmi face colesterolul cât trebuie, însă atunci când vine cineva și îmi bagă o friptură, din care dă colesterol și de la o vacă și atunci îmi crește colesterolul.

Laptele, brânza, ouăle, toate produsele de origine animală au colesterol în timp ce produsele vegetale nu au colesterol și au fibre vegetale care sunt formidabile”, a declarat medicul Virgil Stroescu.

Mămăligă
Mămăligă/SURSA FOTO: Dreamstime

Carnea din galantare, un alt pericol pentru oameni

O altă amenințare pentru sănătatea noastră vine din carnea din supermarket. Specialistul subliniază importanța conștientizării alegerilor noastre alimentare și a înțelegerii profunde a ceea ce consumăm.

Conform afirmațiilor sale, carnea expusă pe rafturile din supermarket își schimbă culoarea în negru după aproximativ 10 ore.

Chiar și în contrast cu salata naturală, care necesită câteva zile pentru a se deteriora în același mod, carnea din supermarket se înegrește mult mai repede, în aproximativ 10 ore.

Se pare că nitriții, utilizați în procesul de preparare al acestei cărnuri, pot induce efecte devastatoare asupra organismului.

carne
SURSA FOTO: Dreamstime

Ce recomandări are medicul Virgiliu Stroescu?

Acesta a mai precizat, la un moment dat, că postul intermitent are beneficii asupra organismului. De asemenea, el a mai spus că oamenii care mănâncă târziu îi fac un mare rău.

„Postul intermitent este unul inteligent. Este puțin cam greu, dar este foarte bun. Pentru ca hrana să fie digerată, avem nevoie de glucide.

În momentul în care nu mai mâncăm o perioadă glucide și se duc toate rezervele, organismul metabolizează și reduce grăsimile.

Cea mai mare nenorocire pentru un om sănătos este să mănânce seara, pentru că își umple stomacul cu foarte multă hrană și se culcă, iar pentru că organismul trebuie să digere ceea ce a fost mâncat, totul se depune pe burtă, însă grăsimea abdominală este foarte toxică”, a spus Dr. Virgiliu Stroescu.

Acesta a mai precizat că există câteva alimente care vindecă. Medicul nutriționist se referă la cele crude. Deși spune că fasolea și cartofii sunt și ele legume sănătoase, ele nu pot să și vindece.

Mai precis, el a mai spus că alimentele care vindecă sunt cele care se pot consuma crude.

Nu în ultimul rând, el a mai spus că ar trebui ca oamenii să mănânce zilnic un pumn de nuci. Acestea au seleniu și împiedică formarea cancerului.

Medicul nutriționist a mai spus la Antena 3  că usturoiul este la fel de sănătos. Totuși, acesta trebuie mâncat în cantități mici.

„De asemenea, usturoiul ne vindecă și ne curăță tot organismul. Nu trebuie să mănânci usturoi cum mănânci nuci, pentru că, în cantități mari, el poate provoca ulcer.

Cu toate acestea, dacă îl consumăm în cantități mici, este extraordinar. Usturoiul este mic, dar foarte puternic”, a spus Dr. Virgiliu Stroescu.