Afinele pot distruge cancerul

Unele alimente pot distruge cancerul. Menținerea unei sănătăți de fier și a unei vieți pline de vitalitate depinde în mod esențial de un stil de viață echilibrat. În acest context, alimentația reprezintă o componentă cheie deoarece hrana pe care o selectăm furnizează organismului nutrienții esențiali pentru funcționarea optimă a sistemelor sale.

Expertul în nutriție dr. Virgiliu Stroescu a prezentat câteva principii fundamentale ale unei diete ideale, accentuând importanța privilegiului acordat alimentelor de origine vegetală în starea lor naturală, nealterată. Recomandările sale includ diversificarea bogată a alimentației, cu accent pe consumul de cereale integrale, fructe proaspete, legume, leguminoase, semințe, nuci și alune.

Medicul recomandă evitarea sau limitarea consumului de sare, ulei și zahăr adăugate. Încurajează integrarea proteinelor în dietă. Stroescu mai recomandă includerea în alimentație a pâinii integrale, a semințelor și a nucilor. Mai mult, celebrul doctor promovează consumul de afine. Aceste fructe pot contribui la prevenirea cancerului, datorită conținutului lor bogat de resveratrol.

Consumul de alimente de origine vegetală: alimentația ideală pentru om

Alimentația ideală pentru om presupune consumul de alimente de origine vegetală în forma cea mai apropiată de starea lor naturală, adică în forma integrală, nerafinată. El a recomandat o varietate mare de alimente, inclusiv cereale, fructe, legume integrale, leguminoase sau boabe, verdețuri, salate, semințe, nuci și alune. Este benefic să se obțină 80% din calorii sub formă de carbohidrați, 10% din grăsimi și 10% din proteine. În plus, medicul a recomandat și consumul zilnic de leguminoase, precum fasole, mazăre sau linte.

Broccoli, ideal pentru combaterea cancerului de sân și de prostată

Există șapte sisteme vegetale cu potențial de a combate cancerul. Printre acestea se numără:

  • fitiții din tărâțe;
  •  curcuma;
  • turmericul sau sofranul;
  • soia;
  • resveratrolul (pe care l-a recomandat să fie consumat în cantități mari, sugerând cumpărarea a două kilograme de struguri negri);
  • semințele de in (pe care le-a recomandat să fie consumate sub formă măcinată, adăugând că acestea conțin de cinci ori mai mult Omega3 decât peștele);
  • ciupercile albe;
  • broccoli.

Broccoli este extrem de benefic în lupta împotriva cancerului de sân și cancerului de prostată.

„Cumpărați broccoli și mâncați și s-a terminat cu cancerul și cu toate bolile astea. lei niște broccoli și îl tai finuţ. Le lași un sfert de oră pentru că atunci se face sulforafanul, substanţa activă. lei o bucățică de tofu, pui deasupra o roșie și o lămâie, le învârtești bine într-un blender și rezultă o zeamă verde cu un gust incredibil. O bei așa. E formidabilă!”, a spus el într-o emisiune TV.