Analistul american Harry Dent, cel care anunţase într-o carte apărută în 2004 că lumea va cunoaşte o depresie profundă în jurul anului 2010, prevesteşte că economia mondială va intra într-o criza mult mai mare decât aceasta în maximum 2 ani.

Conform declaraţiilor analistului Harry Dent, un economist care îşi realizează analizele luând în calcul evoluţia demografică şi influenţa curbelor de natalitate, punctul maxim al crizei va fi atins în următorii 2 ani, contrar optimismului pe care îl afişează majoritatea experţilor în economie.

Generaţia „baby boom” îşi va limita cheltuielile provocând o spirală în jos a pieţei imobiliare şi a celei bursiere, afirmă Dent, care spune că bursele vor continua să crească până la finalul acestui an, după care sistemul bancar va cunoaşte un nou cutremur, care va culmina în 2011.

Economistul insistă pe faptul că generaţiile „baby boom” din Occident consumă mai puţin odată cu trecerea anilor, lucru verificat deja în Japonia.

Oamenii care fac parte din generaţia „baby boom” sunt cei născuţi în anii ’60, perioadă în care a avut loc o explozie demografică în ţările din Occident şi în special în Statele Unite ale Americii.

SURSA: „Liberation”