Aderarea României la OCDE, echivalentă cu aderarea la Uniunea Europeană dintr-o perspectivă economică

În cursul zilei de joi, ministrul Finanțelor a spus, pe fondul invitației pe care România a primit-o de a participa la negocierile de aderare, că ne aflăm într-o situație foarte bună și că piețele sunt stabile.

”Ieri OCDE – o veste pentru România care este echivalentă cu aderarea României la Uniunea Europeană dintr-o perspectivă economică – a făcut invitaţia oficială a României de a începe negocierile de aderare. Suntem într-o situaţie foarte bună, pieţele sunt stabile, apetitul investitorilor pentru titlurile de stat interne este foarte ridicat”, a afirmat Adrian Câciu.

Iohannis a salutat decizia

Potrivit mesajului postat de șeful statului pe pagina de socializare, decizia Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) de lansare a negocierilor de aderare cu România a fost salutată călduros.

De asemenea, Klaus Iohannis a ținut să îi mulțumească secretarului general Mathias Cormann, dar și altor state pentru că au susținut candidatura României.

„Salut călduros decizia OCDE de astăzi de deschidere a negocierilor de aderare cu România. Mulţumesc secretarului general Mathias Cormann şi statelor membre pentru susţinerea candidaturii României! Rămânem angajaţi să atingem obiectivul aderării la OCDE, cu energie şi determinare”, a scris şeful statului, marţi, pe Twitter.

Executivul a salutat și el decizia Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind lansarea negocierilor de aderare cu România, subliniind într-un comunicat de presă că prin această decizie, ţara noastră se apropie semnificativ de atingerea unuia dintre obiectivele sale strategice de politică externă, unanim împărtăşit şi asumat constant la cel mai înalt nivel al statului, respectiv obţinerea statutului de membru al Organizaţiei.

Bogdan Aurescu a avut și el un mesaj

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut și el un mesaj cu privire la negocierile de aderare a țării noastre la Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

”Vești excelente de la ședința Consiliului OECD de astăzi: România a fost invitată să înceapă negocierile de aderare! Un mare succes al eforturilor noastre diplomatice. Suntem recunoscători Secretarului General Mathias Cormann și echipei sale. România este angajată să lucreze din greu către atingerea obiectivului de a deveni un membru deplin!”, arată mesajul ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.