În cursa finală pentru preluarea companiei au rămas trei firme, dintre care două au şi depus ofertele finale. Surse apropiate negocierilor menţionează că printre interesaţi se află o companie din Belgia, una deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu şi o asociere de firme din care face parte şi nou înfiinţata Medallion Air, controlată de Mirică Victor Dumitrescu şi Costin Mihai Dumitrescu, foşti parteneri de afaceri ai lui Ovidiu Tender în cadrul companiei aeriene Jetran Air.

Tranzacţia nu cuprinde activele corporale ale operatorului, ci doar brandul , know-how-ul şi platforma de vânzare. Administratorii Blue Air au decis să vândă compania prin negociere directă şi nu în sistem de licitaţie, pentru a accelera procesul. În acelaşi scop s-a decalat şi termenul final de depunere a ofertelor.

Anunțul de scoatere la vânzare a companiei Blue Air a fost făcut pe 11 aprilie 2013. Într-o primă etapă a procedurii de vânzare, echipa de negociere coordonată de Casa de Insolvență Transilvania a atras 12 investitori interesați. Dintre ofertele depuse, 9 au fost considerate eligibile. În urma procesului de evaluare și analiză a ofertelor depuse, în cursa pentru Blue Air au mai rămas 3 investitori. Doi dintre aceștia au depus astăzi ofertele finale. Printre ofertanţi s-au mai numărat şi alte companii din Italia, România, Elveţia, Grecia, Emiratele Arabe Unite şi alte ţări din Asia.

Ofertele vor fi deschise mâine şi dacă toate condițiile solicitate sunt îndeplinite, comisia de vânzare va desemna un câștigator. Acest câștigător va trebui ulterior aprobat de către creditori și acționari înainte de a se face efectiv transferul afacerii.
Compania Blue Air face parte din grupul de firme deţinut de omul de afaceri Nelu Iordache, aflat în prezent în arest. Iordache este acuzat de posibile fapte de corupţie în legătură cu activitatea firmei de construcţii Romstrade. În luna decembrie 2012, Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fost arestat pentru mai multe nereguli descoperite la contractul de construcţie a autostrăzii Arad-Nădlac, Iordache fiind acuzat de deturnare de fonduri europene şi spălare de bani. Romstrade se află în insolvenţă sub administrarea juridică a Casei de Insolvenţă Transilvania. Compania aviatică însă nu se află în nicio procedură judiciară şi îşi desfășoară activitatea în condiţii normale, conform orarului de zbor, fără ca pasagerii să fie afectaţi în vreun fel de procesul de vânzare.

În prezent, compania Blue Air operează zboruri cu 8 aeronave, către 30 de destinații europene cu plecare din Bucureşti, Bacău şi Sibiu, având aproximativ 400 de salariaţi.

Citeşte şi ÎN PICAJ: Tarom, Carpatair și Blue Air au șanse minime de supraviețuire