Ludovic Orban a afirmat că Viorica Dăncilă va răspunde personal în cazul în care România pierde portofoliul pe Transporturi în Comisia Europeană. De asemenea i-a solicitat premierului să se consulte cu Klaus Iohannis în privința candidatului.

„În ceasul al 13-lea, solicit premierului să respecte legea, să consulte preşedintele României în procedura de nominalizare a comisarului european, să se prezinte în faţa comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru audierea candidatului, astfel încât România să poată să dea un candidat care să aibă şanse să treacă de Parlament şi care să poată să gireze acest portofoliu important al Transporturilor care a fost repartizat României. În cazul în care acest lucru nu va fi îndeplinit, Viorica Dăncilă va răspunde personal pentru gravele prejudicii pe care le va înregistra România la nivel european, pentru posibila pierdere a portofoliului de Transporturi şi pentru toate efectele negative ale candidaţilor profund nepotriviţi pe care i-a desemnat în mod ilegal pentru poziţia de comisar european”, a declarat Ludovic Orban.

În plus, Orban o acuză pe Dăncilă de modul în care propune candidații pentru funcția de comisar european precizând că acționează în mod ilegal.