Radu Banciu, realizatorul emisiunii “Lumea lui Banciu” de pe B1 TV, a comentat în ediţia de joi seara a emisiunii sale proiectul PSD care obligă copiii să le plătească pensie de întreţinere părinţilor ce necesită sprijin. Proiectul prevede și că refuzul este pedepsit cu până la trei ani de închisoare.

”De ce se face această lege? E frustrarea politicienilor că au fost învinși de Diaspora, că românii au plecat în străinătate, acolo o duc bine, câștigă mult mai bine decât în România, unde dacă ar fi rămas, ar fi plătit impozite mai multe, ar fi dus o viață mai proastă, deci era mai bine pentru politicieni. Sunt nemulțumiți politicienii că le-au scăpat jigodiile astea printre degete. Acum vor să-i taxeze pe cei care au venituri.

E evident o imensă porcărie! Cum să dai lege din așa ceva? E împotriva democrației. Noi ne amestecăm în familii? Așa, pot să mă duc și eu să dau o lege împotriva familiei lui Marian Oprișan, dar nu știu dacă e democratic… Oprișan, de exemplu, să nu mai viziteze niciun showroom de mașini, că n-are merite! Sau să nu poată să-și mai cumpere niciun teren niciun politician. Chestii de genul ăsta n-ați putea da? Cum să-i impui tu unui cetățean ce să facă el cu banii lui? Nu-l impozitezi destul, nu ți-ai bătut joc de el destul 30 de ani?”, a afirmat Radu Banciu.