Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu a declarat pentru RFI că propunerea premierului Viorica Dăncilă de rectificare bugetară, la o zi după moțiunea de cenzură, reprezintă „mită pe față”. Guvernul promite astfel că cei care nu vor vota moțiunea vor avea beneficii vineri, la o zi după moțiune.

„Este clar o mită pe care Viorica Dăncilă o promite celor care nu votează sau vor vota. Deci cei care vor vota vor avea beneficiile vineri la această rectificare bugetară. Este mită pe față pentru că dacă ne uităm pe site-ul ministerului de Finanțe Publice vedem că nu este nici o informare despre o rectificare bugetară și ar trebui să fie pus în dezbatere publică acest lucru, cu 30 de zile înainte. Nu mai contează legea la cei de la PSD, nu este ceva de care să se împiedice.

Aici avem clar caz de mită pe față. Nu știu cum de nimeni nu se sesizează aici. Ar trebui să vedem ce discuții au fost în Parlament. Am auzit acele zvonuri că se cumpără cu bani cash voturi, dar acum văd că se trece la nivelul doi și se promit bani de la buget, pentru a rămâne la guvernare acest Guvern toxic.”